Τρίτη 19 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ
Να καταργηθεί τώρα! Αμεση απεμπλοκή από τους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ

Η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις στην Ελλάδα καταδικάζει την υπογραφή της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας - ΗΠΑ, αλλά και τη διεξαγωγή του τρίτου γύρου του επικίνδυνου «Στρατηγικού Διαλόγου» ανάμεσα στις δύο χώρες.

Οπως τονίζει, «πρόκειται για εξελίξεις που εμπλέκουν τον λαό και τη χώρα ακόμη πιο βαθιά σε επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια».

Καταγγέλλει «την κυβέρνηση της ΝΔ, που συνεχίζοντας την πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, για λογαριασμό των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων, της αστικής τάξης και της επιδίωξης να αναβαθμίσει τον ρόλο της στην περιοχή, μετατρέπει τη χώρα σε πολεμικό ορμητήριο και τον λαό μας σε στόχο αντιποίνων».

Προειδοποιεί ότι «μαζί με την αναβάθμιση του ήδη υπάρχοντος πλέγματος αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων και υποδομών σε όλη τη χώρα, αναβαθμίζονται και οι κίνδυνοι για τον λαό μας», κάτι που συσκοτίζει η κυβέρνηση εξωραΐζοντας τη Συμφωνία και προσπαθώντας «να πείσει ότι όλες οι παραπάνω παραχωρήσεις στους μακελάρηδες των λαών συμβάλλουν στην ανακοπή της τουρκικής επιθετικότητας και των αμφισβητήσεων της κυριαρχίας της χώρας μας, στην αναγνώριση τάχα της εδαφικής ακεραιότητας, στη διασφάλιση της ειρήνης, της σταθερότητας στην περιοχή».

Ολα αυτά όταν καμία σχετική αναφορά - όπως επισημαίνει - δεν γίνεται στη Συμφωνία για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ επιδιώκουν να διατηρήσουν πάση θυσία την Τουρκία στο δυτικό στρατόπεδο, βάζοντας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.

Στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή χαρακτηρίζει πρόκληση και την αγορά πολεμικών αεροσκαφών και πολεμικού υλικού, την ώρα που ο λαός μας καίγεται το καλοκαίρι, πνίγεται με τις πρώτες βροχές, ξεσπιτώνεται από τους σεισμούς, λόγω της λειψής χρηματοδότησης σε αντιπυρικά, αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά έργα.

Και καταλήγει υπογραμμίζοντας: «Ο λαός μας δεν έχει κανένα όφελος από αυτούς τους σχεδιασμούς! Δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με τις ανάγκες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας! Να μη δείξει καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και στα άλλα αστικά κόμματα για τα υποτιθέμενα οφέλη από την υπογραφή της νέας Συμφωνίας για τις βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα!», ενώ τον καλεί «να δυναμώσει ακόμη περισσότερο τον αγώνα του ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Να γυρίσει την πλάτη στην προπαγανδιστική εκστρατεία της κυβέρνησης της ΝΔ και των άλλων κομμάτων του ευρωατλαντισμού. Να διεκδικήσει ακόμη πιο μαζικά και μαχητικά την κατάργηση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις βάσεις, το ξήλωμα των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων και υποδομών, τη μη δημιουργία νέων, την επιστροφή όλων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από αποστολές στο εξωτερικό, την αποδέσμευση της χώρας μας από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ