Τρίτη 19 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προκλητική αποφυλάκιση του ναζιστή εγκληματία Πατέλη

Με τα χρυσαυγίτικα τάγματα εφόδου σε δράση σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, χτες με μια προκλητική απόφαση το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών με πρόεδρο την Ουράνια Κουζέλη (είχε ψηφίσει υπέρ της αποφυλάκισης των άλλων χρυσαυγιτών Γρέγου και Αποστόλου) και εισαγγελέα τον Ι. Κούτρα αποφυλάκισε τον πυρηνάρχη Νίκαιας της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Γιώργο Πατέλη.

«Δεν υπάρχει σοβαρά μεγάλη πιθανότητα τέλεσης νέας πράξης, καθώς το συγκεκριμένο αδίκημα τελέστηκε για συγκεκριμένους λόγους ενόψει συγκεκριμένων συνθηκών» ισχυρίζεται η απόφαση και μιλάει για «υποδειγματικό κρατούμενο». Η αίτηση αποφυλάκισης έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία (3-2). Η πρώτη αίτηση είχε κατατεθεί τον Ιούλη και είχε απορριφθεί ομόφωνα. Ο εν λόγω χρυσαυγίτης έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 χρόνια για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για απλή συνέργεια στη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, ενώ ήταν ο επικεφαλής του τάγματος εφόδου και οργανωτής της δολοφονίας Φύσσα.

Σε διάφορα βίντεο έχει καταγραφεί μαζί με άλλους να χαιρετούν ναζιστικά με τη σημαία των SS στη στρατιωτική εκπαίδευση του τάγματος εφόδου στη Νέδα, όπου ήταν επικεφαλής και συμμετείχε και ο δολοφόνος του Φύσσα Γ. Ρουπακιάς. Βρέθηκαν επίσης φωτογραφίες του και βίντεο με όπλα.

Χτες εμφανίστηκε προκλητικός, αναφέροντας στο δικαστήριο ότι θα υποστεί... υπέρμετρη βλάβη αν παραμείνει στη φυλακή, επικαλούμενος ψυχολογικά θέματα του παιδιού του, προσκομίζοντας ψυχιατρική εξέταση. Δεν θα μπορεί να βγει εκτός χώρας και θα δίνει «παρών» μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Είναι ο τρίτος ναζιστής εγκληματίας που αποφυλακίζεται μετά τους Τσακανίκα, Παπαβασιλείου, ενώ ευνοϊκή μεταχείριση έχουν οι Ηλιόπουλος, Χρυσσαφίτης και Στράτος, που μεταφέρθηκαν σε αγροτικές φυλακές, όπου οι κρατούμενοι εργάζονται έως το μεσημέρι και μειώνεται ο χρόνος κράτησης.

  • Δικάζονται σήμερα στα δικαστήρια του Πειραιά, μετά από 4 αναβολές, 6 μέλη της Οργάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού που έκαναν εξόρμηση και υπέστησαν συντονισμένη τραμπούκικη επίθεση με σιδερόβεργες, πέτρες και μπουκάλια από χρυσαυγίτες, έξω από το δουλεμπορικό γραφείο με το μανδύα του σωματείου «Αγ. Νικόλαος», στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα, τον Μάη του 2018. Σε μια πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας μηνύθηκαν από τους χρυσαυγίτες.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ