Τετάρτη 20 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΑΛΙ - ΔΥΝΑΜΗ «ΤΑΚΟΥΜΠΑ»
«Παρών» και από τη Λιθουανία στην ιμπεριαλιστική αποστολή

Η Λιθουανία προστέθηκε στις χώρες της ΕΕ οι οποίες αποφάσισαν να συμμετάσχουν στη στρατιωτική αποστολή που αναπτύσσει η λυκοσυμμαχία, με πρωτοβουλία της Γαλλίας, στο βορειοανατολικό Μάλι, κοντά στα σύνορα με Νίγηρα και Μπουρκίνα Φάσο, με πρόσχημα την καταπολέμηση τζιχαντιστών και πραγματική αιτία τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων και τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

Τη συμμετοχή της χώρας του στην αποστολή «Τακούμπα» της ΕΕ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Λιθουανός υπουργός Αμυνας Αρ. Ανουσάουσκας, επισημαίνοντας ότι θα στείλουν το μεταγωγικό αεροσκάφος «Spartan» με πιλότους και ομάδα επιμελητειακής και τεχνικής υποστήριξης στον Νίγηρα, ενόψει της συμμετοχής στις επιχειρήσεις στο Μάλι.

Η συμμετοχή της Λιθουανίας στη στρατιωτική αποστολή «Τακούμπα», που απαρτίζεται από περίπου 600 στρατιωτικούς από άλλες 15 χώρες της ΕΕ (μεταξύ τους και από την Ελλάδα), αναμένεται να εγκριθεί από το Κοινοβούλιο. Υπενθυμίζεται ότι ο στρατός της Λιθουανίας έχει ήδη αναπτύξει δυνάμεις στο Μάλι, στο πλαίσιο των αποστολών του ΟΗΕ και της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ