Τετάρτη 20 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ
Δεύτερος σταθμός το Τόγκο

Στην πρωτεύουσα του Τόγκο, Λομέ, βρέθηκε χτες ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρ. Τ. Ερντογάν, συνεχίζοντας την περιοδεία του στην Αφρική. Ο Ερντογάν έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο του Τόγκο, Φ. Γνασίνγκμπε με τη φράση «Μαζί για έναν εφικτό, καλύτερο κόσμο».

Προχτές, ο Τούρκος Πρόεδρος είχε ξεκινήσει την περιοδεία του από την Αγκόλα, τονίζοντας πως θα αναπτύξει τις διμερείς σχέσεις «στη βάση μιας ισότιμης συνεργασίας, επωφελούς και για τις δύο πλευρές». Μιλώντας σε επιχειρηματίες στην πρωτεύουσα, Λουάντα, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του δίνει μεγάλη σημασία στη στενή σχέση με την Αφρική. Καθώς η Τουρκία επιθυμεί να ενισχύσει τη θέση της στην αφρικανική ήπειρο, ο Ερντογάν, μιλώντας νωρίτερα στο Κοινοβούλιο, «διαφήμισε» ότι η χώρα του δεν φέρει καμία «κηλίδα» ιμπεριαλισμού ή αποικιοκρατίας, επισημαίνοντας ότι «η τύχη της ανθρωπότητας δεν μπορεί και δεν πρέπει να αφεθεί στο έλεος μιας χούφτας χωρών που κέρδισαν τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Στη συνομιλία με τον Αγκολέζο ομόλογό του, Ζ. Λουρένσο, ο Ερντογάν εξήρε την τουρκική βιομηχανία φυσικού αερίου και υπογράμμισε ότι «θα χαρεί να μοιραστεί την εμπειρία της».

Τελευταίος σταθμός της περιοδείας του Τούρκου Προέδρου είναι η Νιγηρία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ