Κυριακή 10 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Χωρίς ταξί αύριο η Αθήνα

Για 24 ώρες θα ακινητοποιηθούν από τις 5 τα ξημερώματα αύριο Δευτέρα τα ταξί στην Αθήνα. Οι ιδιοκτήτες ταξί με την 24ωρη αυτή κινητοποίηση εκφράζουν την αντίθεσή τους στην απόφαση της κυβέρνησης να αλλάξει το νομικό καθεστώς λειτουργίας των ταξί και να προωθήσει την ίδρυση και λειτουργία ανώνυμων εταιριών ταξί.

Την απόφαση πήρε το ΔΣ του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), καταγγέλλοντας την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών - Επικοινωνιών ότι προχωρά ακάθεκτη στο σχέδιό της για τις ΑΕ ταξί, παρά τη δέσμευσή της ότι θα περιμένει την τεκμηριωμένη πρόταση του κλάδου.

Οι ιδιοκτήτες ταξί της Αθήνας ζητούν να ανασταλεί για δυόμισι μήνες κάθε συζήτηση και απόφαση για την αλλαγή του νομικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία των ταξί, μέχρι να ολοκληρωθεί σχετική μελέτη για την οργάνωση των ταξί, που έχει αναθέσει στο Πανεπιστήμιο Πειραιά η διοίκηση του Συνδικάτου.

Αλλα αιτήματα του κλάδου είναι: Η ελεύθερη κυκλοφορία των ταξί στις λεωφορειολωρίδες όταν μεταφέρουν επιβάτες και η δημιουργία εσοχών για επιβίβαση - αποβίβαση. Η διορθωτική αναπροσαρμογή των κομίστρων, των πρόσθετων αεροδρομίου και ραδιοταξί.

Με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Συνδικάτου καλεί τους αυτοκινητιστές ταξί της Αθήνας να πάρουν μαζικά μέρος στην αυριανή συγκέντρωση, στις 11 π.μ. κάτω από τα γραφεία του ΣΑΤΑ, στην οδό Μάρνη 17.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ