Ρουμελιώτικη: 1/2 του κιλού φύλλο μπακλαβά, ένα κιλό τυρί φέτα, δέκα αυγά και βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα.
Σε μια λεκανίτσα λιώνουμε το τυρί, έτσι ώστε να γίνει σαν χοντροκομμένος τραχανάς. Χτυπάμε τα αυγά ελαφρά και τα ρίχνουμε μέσα στο τυρί. Τα ανακατεύουμε καλά. Παίρνουμε ένα μέτριο ταψί, το βουτυρώνουμε και στρώνουμε τρία φύλλα αλείφοντάς τα με βούτυρο. Επειτα ρίχνουμε τη γέμιση και τοποθετούμε άλλο ένα φύλλο, το βουτυρώνουμε και ρίχνουμε και άλλη γέμιση. Εξακολουθούμε έτσι μέχρι που να τελειώσουν τα φύλλα, τέλος βάζουμε τρία φύλλα, τα ραντίζουμε με βούτυρο, κόβουμε γύρω γύρω όσα περισσεύουν, χαράζουμε την επιφάνεια με μυτερό μαχαίρι, ελαφριά σε λωρίδες και τα ραντίζουμε με νερό. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και το ψήνουμε για 45 λεπτά. Καλή όρεξη...