Κυριακή 28 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Μικρές σελίδες
Τηνιακές ιδέες

Το τέλος του Οκτώβρη σημαίνει -τι άλλο- πως ο χειμώνας είναι προ των πυλών. Αλλά τι μας πειράζει; Ολες οι εποχές καλές είναι, φτάνει να περνάμε καλά, να τρώμε καλά, να είμαστε γεροί, κτλ., κ.τλ. Τι να τα ξαναλέμε, μήπως μας είναι άγνωστα.; Εμείς, πάντως, θα επιμείνουμε καλοκαιρινά... και θα συνεχίσουμε τα «μαγειρέματα» με καθαρά καλοκαιρινά φαγητά. Θα ετοιμάσουμε μελιτζάνες με τυρί, έτσι όπως τις φτιάχνουνε στην Τήνο.

Τα υλικά:

1 κιλό μελιτζάνες. 1 κιλό πατάτες.1 κιλό κολοκυθάκια.1/4 τυρί φέτα τριμμένη 1.4 μαλακό τριμμένο τυρί, που να λιώνει. 1. χούφτα τριμμένο κασέρι. 1 μεγάλο κρεμμύδι. 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο. 1/2 κιλό ντομάτες. 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι. Αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό και κατά βούληση λίγο βασιλικό.

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες σε μεγάλα κομμάτια. Τα ροδίζουμε με το λάδι και στη συνέχεια βάζουμε στο ταψί. Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το τριμμένο κρεμμύδι, το μαϊντανό (το βασιλικό), την τριμμένη ντομάτα, το σκόρδο, λίγο αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσει η σάλτσα μέχρι να πήξει. Στο ταψί πάνω από τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες ρίχνουμε και τη σάλτσα. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (170-180 βαθμούς Κελσίου) μία περίπου ώρα.

Τα κολοκυθάκια και ο βασιλικός τα προτείνουμε εμείς που έχουμε δοκιμάσει αυτό το φαγητό και μ' αυτή την παραλλαγή.

Δοκιμάστε το και δε θα χάσετε. Θα μας θυμηθείτε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ