Κυριακή 28 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Γιατί συμμετέχουμε

Παπαβασιλόπουλος Κώστας, ταμίας του Ειδικού Συμβουλίου Τυφλών Ελλάδας: «Ως άτομα και ως φορείς δεν μπορούμε να δεχτούμε μια Συνομοσπονδία-μαϊμού (ΕΣΑΕΑ), που η ηγεσία της ζητάει φορολόγηση από τους ομοιοπαθείς της, απομυζώντας μας τα πενιχρά επιδόματα που δίνει το κράτος για την αντιμετώπιση της αναπηρίας μας. Θα παλέψουμε να σταματήσει ο κατήφορος στον οποίο έχουν οδηγήσει αυτοί οι άνθρωποι τους φορείς και ζητάμε την άμεση παρέμβαση του υπουργού Υγείας.

Πέραν των άλλων, η Συντονιστική Επιτροπή δημιουργήθηκε γιατί μέσα από τις δοτές πλειοψηφίες των συλλόγων και σωματείων των αναπήρων δε λύνεται κανένα πρόβλημα, αντίθετα δημιουργούνται νέα. Οι ανάπηροι πρέπει να αγωνιστούν για να μπορέσουν να πάρουν το τιμόνι στα χέρια τους από εκείνους που με διάφορα κομματικά και άλλα τερτίπια κατάφεραν να βγουν στην εξουσία και να δρουν με τον τρόπο που δρουν στο αναπηρικό κίνημα».

Θεοδωρόπουλος Κωνσταντίνος («Παρέμβαση Αναπήρων Πολιτών»): «Η συγκρότηση της Συντονιστικής Επιτροπής έγινε με σκοπό την προάσπιση των επιδομάτων, που λαμβάνουν οι ανάπηροι, καθώς και για την προάσπιση της δωρεάν δημόσιας Πρόνοιας, επαγγελματικής αποκατάστασης και εκπαίδευσης. Η ρύθμιση που προτείνει η ΕΣΑΕΑ αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των πολιτών. Επιπλέον δε τα επιδόματα που καταβάλλονται στους ανάπηρους δεν εμπίπτουν σε καμιάς μορφής φορολογία. Επίσης, η ΕΣΑΕΑ βαρύνεται από τις ελεγκτικές αρχές του υπουργείου Οικονομικών, για σειρά διαχειριστικών και ποινικών παραβάσεων, και γι' αυτό της έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος από την Εισαγγελία Αθηνών. Τέλος, θεωρούμε επιβεβλημένο, επειδή οι "οργανώσεις" αυτές λειτουργούν με κρατική χρηματοδότηση, να ψηφιστεί νόμος-πλαίσιο που θα διέπει τη λειτουργία τους, αντίστοιχο με αυτόν που διέπει τις εργατοϋπαλληλικές οργανώσεις, που θα εγγυάται τον έλεγχο και τη διαφάνεια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ