Κυριακή 28 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Εις υγείαν

Μιας και την προηγούμενη Κυριακή κάναμε ένα «ταξίδι» γνώσεων για το τι είναι μερικά ποτά και πού παρασκευάζονται, λέμε να συνεχίσουμε και σήμερα. Τι λέτε; Τι είναι το Κονιάκ και από πού μας έρχεται; Το Κονιάκ παρασκευάζεται στα νοτιοδυτικά της Γαλλίας, στην περιοχή του ποταμού Σαρέντ. Τον 17ο αιώνα διαπιστώθηκε ότι το κονιάκ αποκτά καλύτερη γεύση, αν φυλαχθεί και παλιώσει για αρκετό διάστημα σε βαρέλια.

Ο,τι είδος «κονιάκ» και αν πίνετε, δηλαδή: VSOP X.O ή Napoleon να θυμάστε ότι το προσφέρουμε πάντα σε ειδικά ποτήρια, ενώ θα παρατηρήσετε πως το άρωμά του θα διαχέεται πριν το δοκιμάσουμε. Θα κρατήσουμε το ποτήρι ανάμεσα στο δείκτη και τον παράμεσο και θα το κουνήσουμε ελαφρά με κυκλικές αργές και ρυθμικές κινήσεις.

Το Αρμανιάκ προέρχεται και αυτό από τη Γαλλία και δη από την περιοχή της Γασκώνης. Οι κάτοικοι συνηθίζουν να τονίζουν ότι το κρασί αυτό πρωτοφτιάχτηκε από τους Ρωμαίους, ότι την τέχνη της απόσταξής του τη χρωστά στους Μαυριτανούς, ενώ και η τέχνη και η κατασκευή των βαρελιών προέρχεται από τους Κέλτες.

Πιείτε, λοιπόν, ένα κονιάκ Ναπολεόν, όπως θα κάνουμε και εμείς, και ας ευχηθούμε μαζί: Εις υγείαν


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ