Σάββατο 30 Οχτώβρη 2021 - Κυριακή 31 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στήριξη από την «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών»

Η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών» (ΕΑΚΠ) συμμετέχει στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 6 Νοέμβρη στην Αθήνα, που διοργανώνουν οι φορείς και οι Επιτροπές Αγώνα των κατοίκων των πυρόπληκτων περιοχών και των πληγέντων από πλημμύρες και άλλες φυσικές καταστροφές, από διάφορες περιοχές της χώρας.

Ανάμεσα σε άλλα αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

«Στηρίζουμε τον αγώνα επιβίωσης αυτών των ανθρώπων, που διεκδικούν όλοι μαζί ενωμένοι το δικαίωμα να συνεχίσουν να ζουν στον τόπο τους με αξιοπρέπεια και παράλληλα αναδεικνύουν τις μεγάλες ευθύνες των κυβερνήσεων για τις καταστροφές που έχουν υποστεί.

Για ακόμη μια χρονιά ο λαός της πατρίδας μας, τα δάση και το περιβάλλον ήρθαν αντιμέτωποι με τεράστιες καταστροφές κατοικιών, εγκαταστάσεων, καλλιεργειών και δασικών εκτάσεων, από πυρκαγιές, πλημμύρες και άλλες καταστροφές. Η αναποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού, που αποδείχτηκε πιο έντονα στην πράξη τη φετινή χρονιά, αποδεικνύει περίτρανα ότι η εφαρμογή των πολιτικών των κυβερνήσεων δεν γίνεται με επίκεντρο την προστασία και την ασφάλεια του λαού αλλά με κριτήριο πόσο λιγότερα χρήματα θα διαθέσει το κράτος και κατά πόσο θα υλοποιηθούν οι σχεδιασμοί για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών πυρασφάλειας (διάθεση πυροσβεστών σε ιδιωτικά αεροδρόμια και οδικούς άξονες), αλλά και την εμπορευματοποίηση των δασών και των δασικών εκτάσεων, ακόμα και μέσω της αποκατάστασης των καμένων εκτάσεων. Οι κυβερνήσεις θεωρούν κόστος για την οικονομία τα αναγκαία μέτρα προστασίας της ζωής και της περιουσίας των συνανθρώπων μας, γιατί δεν είναι ανταποδοτικά, δεν προσφέρουν στην κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Εμείς οι πυροσβέστες που παλεύουμε με τις φωτιές, μπορούμε να καταλάβουμε τον πόνο, τη δυστυχία, την απόγνωση όλων των πληγέντων. Βιώνουμε καθημερινά τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν στην υπηρεσία μας και στην Πολιτική Προστασία της χώρας. Εχουμε κατανοήσει ότι εξαιτίας των ελλείψεων αυτών, όσο και να προσπαθήσαμε μερόνυχτα ολόκληρα να σβήσουμε τις πυρκαγιές, να διασώσουμε περιουσίες και να παράσχουμε βοήθεια σε συνανθρώπους μας ακόμα και στην άλλη άκρη της Ελλάδας, σε αρκετές περιπτώσεις δεν μπορέσαμε να τα καταφέρουμε και να προστατεύσουμε αποτελεσματικά τους συμπολίτες μας, τις περιουσίες, τις υποδομές και τον φυσικό μας πλούτο. Οι ίδιες πολιτικές είναι που έχουν καταντήσει και εμάς τους πυροσβέστες εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα.

Πιστεύουμε ότι ο οργανωμένος αγώνας του λαού μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα. Ενώνουμε τη φωνή μας και αγωνιζόμαστε μαζί με τον λαό, για να μην ξαναζήσουμε μεγάλες καταστροφές, απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και απώλειες σε περιουσίες και στον φυσικό μας πλούτο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ