Σάββατο 30 Οχτώβρη 2021 - Κυριακή 31 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέες εξελίξεις στη δολοφονία του 18χρονου Ρομά

Καταπέλτης για την εκδοχή της αστυνομίας, που ισχυρίζεται ότι οι 7 αστυνομικοί βρίσκονταν σε άμυνα όταν ξεκίνησαν να πυροβολούν ενάντια στους τρεις Ρομά που επέβαιναν στο κλεμμένο αυτοκίνητο, το οποίο ακινητοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Οκτώβρη στο Πέραμα, αποτελεί η μαρτυρία του 14χρονου οδηγού, που είχε διαφύγει της σύλληψης και παρουσιάστηκε τελικά στις αρχές. Από τους πυροβολισμούς είχε χάσει τη ζωή του ένας 18χρονος, ενώ τραυματίστηκε και ο τρίτος συνεπιβάτης.

Σύμφωνα με όσα είπε ο 14χρονος, οι πυροβολισμοί άρχισαν ακαριαία μόλις το όχημα ακινητοποιήθηκε και όχι όταν έκανε όπισθεν για να απεγκλωβιστεί, πέφτοντας πάνω στις σταθμευμένες μηχανές των αστυνομικών που τους καταδίωκαν. Για να αντικρούσει τις καταγγελίες του, η υπεράσπιση των αστυνομικών αμφισβητεί ότι ο 14χρονος ήταν ο οδηγός του οχήματος και γι' αυτό οι ανακριτικές αρχές έκαναν δεκτό το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης του νεαρού για λήψη γενετικού υλικού προκειμένου να αποδειχτεί η αλήθεια των όσων λέει.

Θυμίζουμε ότι μετά την απολογία τους, οι 7 αστυνομικοί αφέθηκαν ελεύθεροι, προκαλώντας νέο γύρο διαμαρτυριών από Ρομά σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, που απέκλεισαν δρόμους, καταγγέλλοντας ρατσιστικά κίνητρα στη δολοφονία του 18χρονου και ζητώντας να υπάρξει τιμωρία.

Με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ είχε ζητήσει από την πρώτη στιγμή να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες. Σημείωνε ταυτόχρονα ότι το συγκεκριμένο περιστατικό φέρνει «με τραγικό τρόπο στο προσκήνιο την αστυνομική βία κι αυθαιρεσία, με τα αντίστοιχα περιστατικά να πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα, αλλά και τη διαχρονική εγκατάλειψη από το κράτος των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ