Σάββατο 30 Οχτώβρη 2021 - Κυριακή 31 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΛΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΑ
Δολοφονική επίθεση σε μετανάστη από «τάγμα εφόδου»

  • Πληθαίνουν παρόμοιες επιθέσεις το τελευταίο διάστημα, με το κράτος σε ρόλο παρατηρητή
  • Ανακοίνωση - καταγγελία της ΤΟ Πειραιά του ΚΚΕ
  • Κινητοποίηση την Τρίτη 2 Νοέμβρη από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά

Το θύμα της άγριας επίθεσης
Το θύμα της άγριας επίθεσης
Δολοφονική επίθεση από ομάδα φασιστοειδών σε βάρος μεταναστών από το Πακιστάν σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, στην πλατεία Αγίας Σωτήρας, επί της Θηβών, στην Παλιά Κοκκινιά.

Σύμφωνα με καταγγελίες, ομάδα 15 φασιστοειδών που αποτελούσαν «τάγμα εφόδου», καθώς με μοτοσικλέτες γυρνούσαν για ώρες στην περιοχή, επιτέθηκαν και τραυμάτισαν έναν Πακιστανό εργάτη στο κεφάλι με μπουκάλι, ενώ εισέβαλαν σε σπίτι άλλων, που ήταν παρόντες στο περιστατικό, σπάζοντας την πόρτα. Τον τραυματία παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ οι άλλοι δύο Πακιστανοί γλίτωσαν αφού κατάφεραν να κρυφτούν στην ταράτσα.

Το νέο περιστατικό, καθώς αντίστοιχες επιθέσεις θρασύδειλων ακροδεξιών τραμπούκων έχουν καταγραφεί τις τελευταίες μέρες και στην περιοχή του Ρέντη, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Τομεακή Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ.

Ανάμεσα σε άλλα, καλεί την εργατική τάξη, τον λαό και τη νεολαία του Πειραιά «να αντιπαλέψουν τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά μέσα από την οργανωμένη πάλη των σωματείων τους και των μαζικών φορέων. Να μπουν εμπόδιο απέναντι σε κάθε προσπάθεια φασιστοειδών να επιτεθούν σε μετανάστες και πρόσφυγες, στους κατατρεγμένους του πολέμου και της αδικίας. Να τους απομονώσουν και να τους πετάξουν έξω από τους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές».

Υπογραμμίζει, επίσης, πως ο λαός και η νεολαία πρέπει να καταδικάσουν όσους δίνουν «αέρα στα πανιά» των φασιστοειδών, επιρρίπτει ευθύνες στο αστικό κράτος και την αστική δικαιοσύνη, που προκλητικά απελευθέρωσαν τον ναζί εγκληματία Πατέλη, πρωτεργάτη των «ταγμάτων εφόδου» της Νίκαιας και του Πειραιά.

Την επίθεση καταγγέλλει με ανακοίνωσή του και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, καλώντας σε συγκέντρωση στην πλατεία Αγ. Σωτήρα την Τρίτη 2 Νοέμβρη, στις 6.30 μ.μ., αλλά και στο μεγάλο συλλαλητήριο των συνδικάτων, στις 4 Νοέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στο Πασαλιμάνι.

Στο Πέραμα

Αμεση απάντηση πήραν η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ και ο εκλεκτός των χρυσαυγιτών στο Πέραμα
Αμεση απάντηση πήραν η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ και ο εκλεκτός των χρυσαυγιτών στο Πέραμα
Στο μεταξύ, την κατάθεση στεφάνου από δημοτικό σύμβουλο που στηρίχθηκε από την εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής μεθόδευσε η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο Περάματος, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.

Η μεθόδευση όμως έπεσε στο κενό, κάτω από την άμεση αντίδραση των εργαζομένων και των μαζικών φορέων της πόλης, καθώς εκπρόσωποί τους έκαναν αλυσίδα μπροστά στο Μνημείο Ηρώων στην κεντρική πλατεία της πόλης, όταν αναγγέλθηκε ότι ο εκλεκτός των χρυσαυγιτών θα κατέθετε στεφάνι.

Ταυτόχρονα ο κόσμος φώναζε συνθήματα όπως «Τότε ναζί, τώρα χρυσαυγίτες, όπλο του συστήματος είναι οι φασίστες» και «Είναι η σαπίλα όλου του ντουνιά, μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά», υποχρεώνοντας τον εκλεγμένο με τη στήριξη της εγκληματικής οργάνωσης σε άτακτη φυγή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αύριο η κινητοποίηση των σωματείων στο Κερατσίνι (2020-09-17 00:00:00.0)
Βανδαλισμός στο εβραϊκό νεκροταφείο στο ΑΠΘ (2019-01-29 00:00:00.0)
Ρατσιστικό παραλήρημα και δολοφονική επίθεση χρυσαυγιτών (2016-04-12 00:00:00.0)
Φασίστες (2013-01-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ