Τετάρτη 3 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΑΝΙΑ
Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα κατά των σωματείων

Απορρίφθηκαν από το δικαστήριο στα Χανιά τα ασφαλιστικά μέτρα με τα οποία η εργοδοσία μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας προσπάθησε να τρομοκρατήσει τα σωματεία και τους φορείς της πόλης, που καταγγέλλουν την απόλυση εργαζόμενης ξενοδοχοϋπαλλήλου και διεκδικούν την επαναπρόσληψή της.

Την ώρα της εκδίκασης, το μεσημέρι της Παρασκευής 29/10, αντιπροσωπείες σωματείων, μαζικών φορέων, εργαζόμενοι και φοιτητές προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην τρομοκρατία που ασκεί η εργοδοσία, έχοντας με το μέρος της όλο το νομικό οπλοστάσιο που της παρέχουν η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Η εργοδοσία της συγκεκριμένης ξενοδοχειακής μονάδας στον Πλατανιά Χανίων απέλυσε εργαζόμενη καμαριέρα εκδικητικά, όπως έχουν καταγγείλει τα σωματεία, «επειδή ζήτησε να δουλεύει με βάση την Κλαδική Συλλογική Σύμβαση και να πληρώνεται υπερωρίες». Η εργαζόμενη είχε απολυθεί στις αρχές Αυγούστου, απόλυση την οποία η εργοδοσία είχε δηλώσει ως «οικειοθελή αποχώρηση». Προσέφυγε στην Επιθεώρηση Εργασίας αλλά και στη Δικαιοσύνη, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στη δουλειά στις 15/9 με Προσωρινή Διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χανίων. Μια μέρα αργότερα, στις 16/9, η εταιρεία προχώρησε στην καταγγελία της σύμβασής της. Σωματεία και φορείς των Χανίων προχώρησαν πρόσφατα σε νέα κινητοποίηση στην Ενωση Ξενοδόχων, ενώ η συνέχεια δόθηκε με τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε εναντίον τους η επιχείρηση. «Δεν φτάνει που απέλυσε όχι μία αλλά δύο φορές την συναδέλφισσα», σχολιάζουν τα σωματεία, τώρα η εργοδοσία «απαιτεί να μην κατονομάζουμε το ξενοδοχείο» και «να σταματήσουν ουσιαστικά οι κινητοποιήσεις για την επαναπρόσληψη, απειλώντας με το εξοντωτικό πρόστιμο των 5.000 ευρώ για κάθε φορά που θα συμβαίνει το αντίθετο». Σημειωτέον, τα ασφαλιστικά μέτρα της εργοδοσίας εκτός από τα σωματεία αφορούν και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τόσο τοπικά όσο και πανελλαδικής εμβέλειας.

«Ο αγώνας συνεχίζεται! Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να μένει μόνος απέναντι στις ορέξεις της εργοδοσίας! Συσπειρωνόμαστε στα σωματεία μας και όλοι μαζί δίνουμε τον αγώνα για αξιοπρεπή ζωή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας, με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα και όχι με ατελείωτα ωράρια», τονίζουν τα σωματεία μετά την απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων και καλούν σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που οργανώνουν αύριο Πέμπτη στις 7 μ.μ. στην πλατεία Αγοράς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ