Τετάρτη 3 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
Να μη μείνει κανένα σπίτι ούτε μια μέρα χωρίς τηλεθέρμανση!

Σύσκεψη για την οργάνωση του αγώνα αύριο Πέμπτη στις 7 μ.μ.

Με κύριο αίτημα «Θέρμανση φθηνή για όλο τον λαό», εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς της Πτολεμαΐδας καλούν όλους τους φορείς της πόλης σε σύσκεψη για την οργάνωση του αγώνα, αύριο Πέμπτη 4 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το κάλεσμα υπογράφουν ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αλληλεγγύης Συνταξιούχων ΔΕΗ (ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ), το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ), το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Περιοχής Εορδαίας (ΣΕΥΠΕ) και ο Σύλλογος Γυναικών Πτολεμαΐδας.

Βασικές διεκδικήσεις είναι να μη μείνει κανένα σπίτι ούτε μία μέρα χωρίς τηλεθέρμανση και να μην επιχειρηθεί καμία αύξηση της τιμής της, να μην πραγματοποιηθεί καμία διακοπή σε εργατικές - λαϊκές οικογένειες. Παράλληλα, τα σωματεία θέτουν ζήτημα διεύρυνσης του κοινωνικού τιμολογίου για ανέργους, χαμηλοσυνταξιούχους και χαμηλόμισθους και διεκδικούν να διαγραφούν χρέη και να γίνει γενναίος διακανονισμός για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Οπως τονίζουν σε αντίστοιχη ανακοίνωση, ενώ ο χειμώνας είναι ήδη εδώ και θα έπρεπε όλες οι κατοικίες της πόλης να έχουν τροφοδοτηθεί με θέρμανση, εκατοντάδες σπίτια έχουν σφραγιστεί λόγω προηγούμενων οφειλών, τις οποίες απαιτεί στο σύνολό τους η Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας (ΔΕΤΗΠ) με απαράδεκτα τελεσίγραφα και με ρυθμίσεις που προβλέπουν υπέρογκα ποσά μηνιαίως που δεν μπορούν να πληρωθούν από τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά.

Μάλιστα, τα σωματεία προειδοποιούν πως η κατάσταση αυτή θα χειροτερεύσει το επόμενο διάστημα λόγω της απολιγνιτοποίησης. «Η ανεργία θα εκτοξευτεί, ενώ το κύμα ακρίβειας θα περιορίσει ακόμα περισσότερο το πενιχρό εισόδημα εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών. Παράλληλα, οι εξελίξεις με την αξιοποίηση των ηλεκτρολεβήτων για την παραγωγή θερμικού φορτίου για την τηλεθέρμανση, σε αντικατάσταση του ΑΗΣ Καρδιάς, θα εκτοξεύσουν το κόστος που θα οδηγήσουν είτε στην μετακύλησή του στον καταναλωτή είτε στο χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων στη ΔΕΤΗΠ, ενώ μπαίνει σε αμφισβήτηση ακόμα και η ίδια η λειτουργία της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ