Τετάρτη 3 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Να γίνει εφαλτήριο για την οργάνωση νέων αγώνων

Κάλεσμα από τη «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» στους αντιπροσώπους

Την Κυριακή 7 Νοέμβρη πραγματοποιείται το Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής, με τη «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ) να καλεί τους αντιπροσώπους να συμμετάσχουν ουσιαστικά στις διαδικασίες του Συνεδρίου, «να μεταφέρουν την εμπειρία από τα σωματεία που εκπροσωπούν και από τους χώρους δουλειάς, να κάνουν το Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου εφαλτήριο για την οργάνωση των νέων αγώνων και της διεκδίκησης, για τους εργαζόμενους της Ανατολικής Αττικής».

Στη Διακήρυξή της επισημαίνει πως κάθε μέρα των τελευταίων τεσσάρων ετών από το προηγούμενο Συνέδριο επιβεβαιώνει ότι ήταν επιβεβλημένη «η διεύρυνση των ορίων δράσης του Εργατικού Κέντρου, ήταν ανάγκη για τους εργαζόμενους της Ανατολικής Αττικής. Από τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι έως τον αγώνα ενάντια στον ΧΥΤΑ Γραμματικού, από τις πίστες του αεροδρομίου έως τους εμποροϋπαλλήλους στα μεγάλα εμπορικά πάρκα και από τις βιομηχανικές ζώνες της Ανατολικής Αττικής έως και τα μεγάλα ξενοδοχεία, το Εργατικό Κέντρο και τα σωματεία του ήταν εκεί. Να παλέψουν, να διεκδικήσουν και πολλές φορές να φρενάρουν αντεργατικούς σχεδιασμούς της μεγαλοεργοδοσίας. Ηταν εκεί σε μεγάλα, οξυμένα λαϊκά προβλήματα».

Σε άλλο σημείο κάνει απολογισμό δράσης των συνδικαλιστών που εκπροσωπούν τον συνδυασμό της ΔΑΣ και τονίζει πως σήμερα «είναι ανάγκη να δημιουργηθεί ένα πλατύ μέτωπο συνδικάτων, συνδικαλιστών και εργαζομένων που θα διεκδικεί την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας και μέσα απ' αυτήν την πάλη θα ακυρώνει κάθε αντεργατικό νόμο», όπως τον νόμο Χατζηδάκη.

Καταλήγει τονίζοντας ότι «πρόοδος και ρεαλισμός σήμερα, με βάση την ανάπτυξη της τεχνολογίας, των επιστημών, την παραγωγικότητα της εργασίας μας, είναι να δουλεύουμε λιγότερο και να απολαμβάνουμε περισσότερα. Να καλύπτουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας, να έχουμε ελεύθερο χρόνο να ζήσουμε μαζί με τα παιδιά μας, και όχι εμείς στη δουλειά και αυτά κλεισμένα στο σπίτι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ