Τετάρτη 10 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
Ολοι στους δρόμους, καλούν περισσότερες από 80 συνδικαλιστικές οργανώσεις

Σήμερα στα Γιάννενα, στις 6 μ.μ. στην κεντρική πλατεία

Διαδηλώνουν σήμερα με πανηπειρωτικό συλλαλητήριο στα Γιάννενα δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις, εργαζόμενοι από κάθε κλάδο του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, μαζί με αγροτοκτηνοτρόφους, αυτοαπασχολούμενους και συλλόγους φοιτητών, στέλνοντας μήνυμα αγώνα ενάντια στους αντιλαϊκούς νόμους και διεκδικώντας σύγχρονα δικαιώματα.

Στην κατεύθυνση της απεργιακής κλιμάκωσης, 67 σωματεία και τα Εργατικά Κέντρα Ιωαννίνων, Αρτας, Θεσπρωτίας και Λευκάδας θέτουν στο επίκεντρο τις διεκδικήσεις της εργατικής τάξης για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, προστασία της συνδικαλιστικής δράσης. Μέτωπα πάλης που συγκρούονται με τον πυρήνα των αντεργατικών μέτρων όλων των κυβερνήσεων και ειδικά με τον πρόσφατο νόμο - έκτρωμα Χατζηδάκη.

Κάλεσμα συμμετοχής στο αποψινό συλλαλητήριο έχουν απευθύνει επίσης οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Αρτας και Πρέβεζας, μαζί με 11 Αγροτικούς Συλλόγους.

Τη δική τους θέση στην κοινή πάλη με την εργατική τάξη παίρνουν οι αυτοαπασχολούμενοι, με κάλεσμα που απευθύνουν οι Εμπορικοί Σύλλογοι Ιωαννίνων και Πρέβεζας και το Σωματείο Μηχανοτεχνιτών Φανοποιών και συναφών επαγγελμάτων νομού Ιωαννίνων.

Για τις ανάγκες μεταφοράς των διαδηλωτών στα Γιάννενα έχουν ανακοινωθεί από τις κατά τόπους συνδικαλιστικές οργανώσεις πούλμαν σε: Λευκάδα, 3.30 μ.μ. από το πάρκο παραλίας. Πρέβεζα, 4 μ.μ. από τα παλιά ΚΤΕΛ. Αρτα, 4.30 μ.μ. από το «Voi Noi» (πρώην «Ράδιο Κορασίδη»). Ηγουμενίτσα, 4.15 μ.μ. από το «Πάνθεον».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ