Τετάρτη 10 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ
Κινητοποιούνται με τα τρακτέρ στην Αγιά Λάρισας

Την Παρασκευή 12 Νοέμβρη, στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία

Σε κινητοποίηση με τρακτέρ προχωρούν οι αγρότες της Αγιάς Λάρισας την Παρασκευή 12 Νοέμβρη στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία, διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματα επιβίωσής τους.

Η κινητοποίηση αποφασίστηκε μετά από μαζική σύσκεψη που οργανώθηκε από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και τους Αγροτικούς Συλλόγους του δήμου Αγιάς την προηγούμενη Πέμπτη.

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας καλεί σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση, με αιτήματα που περιλαμβάνουν την ένταξη των μήλων Αγιάς στα προϊόντα που η κυβέρνηση σχεδιάζει να δοθεί ενίσχυση. Να συνδεθεί η επιδότηση με την πραγματική παραγωγή, να διασαφηνιστεί η θέση της κυβέρνησης σχετικά με το αν θα ενταχθούν στη συνδεδεμένη ενίσχυση τα μήλα, τα κάστανα, τα αμύγδαλα. Να καταβληθεί το σύνολο των αποζημιώσεων, αφού οι προκαταβολές που δόθηκαν για τον παγετό της 9ης Απρίλη είναι σε πολλές περιπτώσεις άδικες και εξευτελιστικές. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% στην παραγωγή και το κεφάλαιο από όλα τα φυσικά αίτια και τις νόσους. Μείωση του τεράστιου κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές. Μείωση τουλάχιστον 50% στο αγροτικό και οικιακό ρεύμα. Να παρθούν πίσω οι αυξήσεις σε μέσα και εφόδια και να καταργηθεί ο ΦΠΑ. Μείωση του κόστους ζωής για να ζήσουν τις οικογένειές τους. Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ