Τετάρτη 10 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΞΑΝΘΗ
Πέμπτη αναβολή για το εργοδοτικό έγκλημα στην ΕΛΒΙΖ

Πέμπτη συνεχόμενη αναβολή, για την 1η Φλεβάρη του 2022, έλαβε χτες η δίκη για την υπόθεση του εργατικού «ατυχήματος» που κόστισε τη ζωή του 53χρονου Φ. Γ. στην Ελληνική Βιομηχανία Ζωοτροφών, στο Πετροχώρι Ξάνθης.

Θυμίζουμε ότι ο εργαζόμενος έχασε τη ζωή του στο εργοστάσιο τον Νοέμβρη του 2017, σε ένα ακόμα εργοδοτικό έγκλημα που συνέβη κατά τις εργασίες συντήρησης στο λεβητοστάσιο του εργοστασίου. Η οικογένεια του νεκρού εργάτη αναμένει ακόμα, μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια, την ολοκλήρωση τη δίκης και την απονομή δικαιοσύνης, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στον ίδιο εργασιακό χώρο συνέβη και δεύτερο θανατηφόρο «ατύχημα» τον Ιούνη του 2020 και συνολικά στην Ξάνθη από τις αρχές του 2020 σωρεία εργατικών «ατυχημάτων», θανατηφόρων και μη.

«Πολλά ατυχήματα δεν δηλώνονται, πολλά δεν φτάνουν στις δικαστικές αίθουσες, όταν όμως φτάσουν η αστική Δικαιοσύνη χρονοτριβεί, οι διαδικασίες παίρνουν χρόνια και οι εργοδότες ακολουθούν την τακτική να φορτώνουν την ευθύνη για τα "ατυχήματα" στους εργαζόμενους», σημειώνουν σε κοινή τους ανακοίνωση εργατικά σωματεία και άλλοι φορείς της Ξάνθης, προσθέτοντας: «Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όλες τις οικογένειες των νεκρών Ξανθιωτών εργατών από εργατικά "ατυχήματα" σε εργοτάξια, σε βιομηχανίες του εσωτερικού αλλά και του εξωτερικού».

Χτες το πρωί η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων ν. Ξάνθης πραγματοποίησε κινητοποίηση στο Δικαστικό Μέγαρο Ξάνθης, εκφράζοντας αλληλεγγύη στην οικογένεια του νεκρού εργάτη και απαιτώντας την άμεση εκδίκαση της υπόθεσης και την απονομή ευθυνών, καθώς και τη λήψη ουσιαστικών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στο εργοστάσιο και σε κάθε εργασιακό χώρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ