Τετάρτη 10 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Είμαστε επαγγελματίες της εστίασης και όχι «χωροφύλακες»

Σε πανελλαδικό κλείσιμο καταστημάτων την Τρίτη 16/11 προχωράνε φορείς της εστίασης

Από την κινητοποίηση των επαγγελματιών την περασμένη Δευτέρα
Από την κινητοποίηση των επαγγελματιών την περασμένη Δευτέρα
Σε πανελλαδικό κλείσιμο καταστημάτων την Τρίτη 16/11 προχωράνε φορείς της εστίασης, διαμαρτυρόμενοι για τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση και τα πρόσφατα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι από προχθές οι αυτοαπασχολούμενοι έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις, ενώ σε σύσκεψη που πραγματοποίησε η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής αποφασίστηκε η στήριξη των κινητοποιήσεων που γίνονται από όλους τους κλάδους, που πλήττονται, κορυφώνοντας τις αγωνιστικές παρεμβάσεις με μεγάλη συγκέντρωση στις 24 Νοέμβρη στο κέντρο της Αθήνας.

Δεν θα γίνουμε «αποδιοπομπαίοι τράγοι»

«Είμαστε επαγγελματίες της εστίασης και όχι χωροφύλακες», τονίζει η Επιτροπή Αγώνα Εστίασης Αθήνας με αφορμή τα μέτρα αυτά και ζητά στήριξη του εισοδήματος και προστασίας της υγείας.

Στην ανακοίνωσή της σημειώνει πως «οι μικροί επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι της εστίασης δεν ανεχόμαστε άλλο την κοροϊδία. Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ουσιαστικά μετατρέπουν τους επαγγελματίες της εστίασης και άλλων κλάδων σε "χωροφύλακες", υπό το φόβο ελέγχων και τσουχτερών προστίμων που σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν λύση στο νέο φούντωμα της πανδημίας.

Οι επαγγελματίες της εστίασης βγαίνουμε στο δρόμο. Δεν ανεχόμαστε άλλο το κούνημα του δαχτύλου από την κυβέρνηση, την επίκληση της ατομικής ευθύνης. Δεν ανεχόμαστε να γινόμαστε "αποδιοπομπαίοι τράγοι" μιας πολιτικής που δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία από την πανδημία.

Είναι κοροϊδία και ωμός αποπροσανατολισμός η συζήτηση για την εξέλιξη της πανδημίας να επικεντρώνεται γύρω από τον κλάδο της εστίασης, όταν όλος ο κόσμος που κυκλοφορεί με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι σαν τις σαρδέλες, όταν στα σχολεία τα παιδιά μας κάνουν μάθημα σε 27άρια και 30άρια τμήματα, όταν δεν θωρακίζεται το δημόσιο σύστημα Υγείας, όταν στους μεγάλους χώρους δουλειάς (σουπερμάρκετ, αποθήκες κ.ά.) δεν παίρνεται κανένα απολύτως μέτρο.

Η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, καθώς αντί να προτάξει την επιστημονική τεκμηριωμένη ενημέρωση του πληθυσμού για την αναγκαιότητα του μαζικού εμβολιασμού, αναπαράγει τις αναποτελεσματικές, εκβιαστικές, διχαστικές λογικές πίεσης των ανεμβολίαστων, για να "αθωώσει" την εγκληματική κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας. Σε κάθε περίπτωση, είναι στην ευθύνη του κράτους η διασφάλιση δωρεάν μαζικών τεστ για όλο τον πληθυσμό, είτε εμβολιασμένων είτε ανεμβολίαστων.

Δεν αντέχουμε άλλο!

Είμαστε αυτοί που όλους τους μήνες της πανδημίας βιώσαμε τα συνεχόμενα σκωτσέζικα ντους των άνοιξε - κλείσε, είμαστε αυτοί που σήμερα βιώνουμε στο πετσί μας την ακρίβεια στις πρώτες ύλες, τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος. Βιώνουμε την ανασφάλεια για το "τι μέλλει γενέσθαι", εξαιτίας της ανεπάρκειας ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας. Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια - δυναμώνουμε τον αγώνα».

Και με βάση τα παραπάνω η Επιτροπή Αγώνα απαιτεί «για όλες τις μικρές επιχειρήσεις της εστίασης:

-- Επιπρόσθετη οικονομική στήριξη για τους επαγγελματίες εστίασης και συναδέλφους άλλων κλάδων που θα πληγούν από το νέο κύμα της πανδημίας.

-- Εδώ και τώρα μείωση των εξοντωτικών ποινών. Δωρεάν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ για όλους με ευθύνη του κράτους.

-- Επίδομα ειδικού σκοπού για τους αυτοαπασχολούμενους που νοσούν από κορονοϊό ή μπαίνουν σε καραντίνα.

-- Διαγραφή των χρεών της επιστρεπτέας προκαταβολής στο 100% για όσους επαγγελματίες έχουν ετήσιο ατομικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ.

-- Απαλλαγή και αναδρομική επιστροφή όλων των δημοτικών τελών για όλους τους μήνες που ήμασταν κλειστοί ή παραμένουμε με περιοριστικά μέτρα.

-- Κρατική επιδότηση που καλύπτει πλήρως τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος - Καμία διακοπή ρεύματος.

-- Διαγραφή των χρεών που δημιουργήθηκαν στη διάρκεια της καραντίνας και διαγραφή μέρους των συσσωρευμένων χρεών των προηγούμενων χρόνων σε εφορία και τράπεζες (καταρχήν τόκοι, πρόστιμα, αλλά και το 30% του υπόλοιπου χρέους) για όσους επαγγελματίες έχουν ετήσιο ατομικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ

-- Μετάθεση όλων των ρυθμίσεων για χρέη σε εφορία, τράπεζες, εισφορές για τουλάχιστον 6 μήνες.

-- Θωράκιση τώρα του δημόσιου συστήματος Υγείας, μέτρα προστασίας σε μεγάλους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και τα ΜΜΜ».

  • Στο μεταξύ, Ερώτηση με θέμα τα μέτρα στήριξης του εισοδήματος των μικρών επαγγελματιών κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ. Μεταξύ άλλων επισημαίνει πως «η άρνηση της κυβέρνησης να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας από την πανδημία γιγαντώνει το φόβο και την αγωνία στους χιλιάδες μικρούς επαγγελματίες, για νέα περιοριστικά μέτρα που θα χτυπήσουν για ακόμη μία φορά το εισόδημά τους και θα βάλουν σε κίνδυνο το μέλλον των επιχειρήσεών τους» και απαιτεί από την κυβέρνηση να παρθούν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα στήριξης του εισοδήματος των μικρών επαγγελματιών, ικανοποιώντας και τα δίκαια αιτήματά τους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ