Τετάρτη 13 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Επίκαιρη Ερώτηση για τα χρυσωρυχεία της Θράκης

Να ικανοποιήσει τα αιτήματα των κατοίκων της Θράκης και να σταματήσει κάθε επιχείρηση εξόρυξης και επεξεργασίας χρυσού, ζητά με Επίκαιρη Ερώτηση, που απευθύνεται προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Ανάπτυξης, ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης.

Οπως σημειώνει ο βουλευτής του ΚΚΕ, με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αντιδρούν οι κάτοικοι της Θράκης στα σχέδια της κυβέρνησης να παραδώσει τον ορυκτό πλούτο της περιοχής στο πολυεθνικό κεφάλαιο και να θυσιάσει το περιβάλλον στο βωμό του κέρδους. Κάτοικοι και μαζικοί φορείς της περιοχής προχώρησαν σε πανθρακική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αντιδρώντας στην προέγκριση που έδωσε το ΥΠΕΧΩΔΕ στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), που κατέθεσε η «Μεταλλευτική Θράκης ΑΕ» για τα χρυσωρυχεία των Σαπών.

«Η απόφαση αυτή - τονίζει ο βουλευτής του ΚΚΕ - βρίσκει αντίθετους τους κατοίκους, που αντιτάσσονται καθολικά σε κάθε επιχείρηση εξόρυξης και επεξεργασίας χρυσού. Απαίτηση των κατοίκων είναι να φύγουν οριστικά και αμετάκλητα τα χρυσωρυχεία από την περιοχή, να αποτραπεί η καταστροφή από κάθε άποψη (οικονομική, τουριστική, αγροτική, περιβαλλοντική), να παραμείνει ο ορυκτός πλούτος στο φυσικό ιδιοκτήτη του, το λαό, να επιστραφούν όλες οι αποικιοκρατικού τύπου μεταλλειοκτησίες στο Δημόσιο και να αλλάξει ριζικά ο αναχρονιστικός μεταλλευτικός κώδικας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ