Σάββατο 27 Νοέμβρη 2021 - Κυριακή 28 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με μεγάλη θλίψη ο αποχαιρετισμός στον σύντροφο Γιάννη Σκυλλά

Κηδεύτηκε με πολιτική τελετή στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κάλυμνο

Σε κλίμα συγκίνησης και βαθιάς θλίψης, το τελευταίο «αντίο» είπαν την περασμένη Τετάρτη στον σ. Γιάννη Σκυλλά η οικογένειά του, σύντροφοι και φίλοι του στην Κάλυμνο. Η πολιτική κηδεία έγινε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στο χωριό Αγ. Θεόδωροι στο Βαθύ. Ο σ. Γιάννης «έφυγε» από τη ζωή το πρωί της Κυριακής 21 Νοέμβρη.

Στον επικήδειο που εκφώνησε ο Δημήτρης Ξεκαλάκης, μέλος της ΚΕ και της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ, υπεύθυνος των εκδόσεων «Σύγχρονη Εποχή», τόνισε ανάμεσα σε άλλα:

«Εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ και της "Σύγχρονης Εποχής" αποχαιρετούμε σήμερα τον σύντροφο Γιάννη Σκυλλά, έναν σεμνό και αφοσιωμένο στα ιδανικά του ΚΚΕ αγωνιστή. Ο σ. Γιάννης, αγωνιστής της ζωής, έδωσε με παλικαριά την τελευταία του μάχη, αυτήν τη φορά για να κρατηθεί στη ζωή. Δεν τα κατάφερε. Και αυτό μας γεμίζει θλίψη.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε σ' αυτό το μικρό χωριό της Καλύμνου που τον αποχαιρετάμε σήμερα. Ο σ. Γιάννης έγινε μέλος της ΚΝΕ σε ηλικία 17 ετών στην Κάλυμνο και μέλος του Κόμματος τρία χρόνια αργότερα, το 1977, ως φοιτητής στα Γιάννενα. Στην κομματική του ζωή υπηρέτησε το Κόμμα και την ΚΝΕ από διάφορες στελεχικές χρεώσεις, όπως Γραμματέας της Κομματικής Επιτροπής φοιτητών στα Γιάννενα, Γραμματέας ΚΟΒ στην Κάλυμνο, μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου Βόρειου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Γραμματέας της ΚΟΒ Ιδιωτικών Υπαλλήλων της ΚΟΑ, μέλος του Αχτιδικού Γραφείου Εργατοϋπαλλήλων της ΚΟΑ. Γεύτηκε τη σύλληψη και την καταδίκη από το αστικό κράτος για αφισοκόλληση, διανομή προκηρύξεων και διακίνηση "Ριζοσπάστη".

Εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ, των συντρόφων σου στη "Σύγχρονη Εποχή", στην εφημερίδα σου, τον "Ριζοσπάστη" και την "Κομμουνιστική Επιθεώρηση", τα θερμά συλλυπητήρια στην αγαπημένη σου σύντροφο Ρόζη, στην αγαπημένη σου κόρη Δανάη, στ' αδέρφια σου και σε όλους τους οικείους σου».

Στον αποχαιρετισμό του ο Σάκης Χούλλης, μέλος της ΤΕ Βόρειας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ, επισήμανε ανάμεσα σε άλλα: «Εμεινες πιστός και αγωνιζόσουν για τα ανώτερα ιδανικά που υπηρετεί το ΚΚΕ, τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό, την κατάργηση εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Τίμησες μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής σου αυτά τα ιδανικά με την ιδιότητα του μέλους του ΚΚΕ. Εμείς, που πήραμε τη σκυτάλη από τη δική σου γενιά, δίνουμε σήμερα υπόσχεση ότι θα ακολουθήσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα τον βηματισμό σου».

Στον χαιρετισμό του ο Μικές Σκυλλάς, ανιψιός του Γιάννη, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αγάπη του Γιάννη Σκυλλά για τη γενέτειρά του, τους συντρόφους και την οικογένειά του και κατέληξε λέγοντας: «Νιώθω την ανάγκη να σου πω πόσο σε θαύμασα σ' όλη την πορεία της ζωής σου για την ακλόνητη στάση σου απέναντι σε αυτά που πίστευες και για την ταπεινή, ειλικρινή και γεμάτη αγάπη καρδιά που είχες!». Με μεγάλη συγκίνηση αποχαιρέτησε τον Γιάννη Σκυλλά και η σύζυγός του Ρόζη.

Προσφορές στη μνήμη του
  • Ο Γιάννης ήταν παράδειγμα σταθερότητας στις δύσκολες καμπές, αθόρυβης και ουσιαστικής προσφοράς σε κάθε χρέωση του Κόμματος. Συνέχισε την προσπάθεια να συμβάλλει στη «Σύγχρονη Εποχή» κι όταν κλονίστηκε σοβαρά η υγεία του. Οσοι είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν θα θυμούνται έναν σύντροφο που έβαζε μπροστά το εμείς κι όχι το εγώ. Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου και φίλου ΓΙΑΝΝΗ ΣΚΥΛΛΑ προσφέρω 300 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Τεχνικών Εταιρειών (Β/Α).

Μάκης Παπαδόπουλος

  • Στη μνήμη του συντρόφου ΓΙΑΝΝΗ ΣΚΥΛΛΑ οι εργαζόμενοι της «Σύγχρονης Εποχής» προσφέρουν 510 ευρώ στο ΚΚΕ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ