Τρίτη 30 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Εδεσε» το πρώτο μεταγωγικό του αμερικανικού στρατού στο λιμάνι

Το πρωί του Σαββάτου, «έδεσε» στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το θηριώδες αμερικανικό μεταγωγικό πλοίο «ARC Independence» προερχόμενο από το λιμάνι του Μπόμοντ, στο Τέξας, τον μεγαλύτερο λιμενικό στρατιωτικό κόμβο στον κόσμο για τη διεκπεραίωση στρατιωτικού εξοπλισμού των ΗΠΑ. Το «Independence» μεταφέρει ελικόπτερα της 1st Air Cavalry Brigade, όπως και τεθωρακισμένα οχήματα, ερπυστριοφόρα και τροχοφόρα, τα οποία έχει ήδη ξεκινήσει να ξεφορτώνει στην πόλη. Στη συνέχεια, αυτά θα αναπτυχθούν σε Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία και άλλες χώρες, στο πλαίσιο της στρατιωτικής άσκησης - πρόβας πολέμου «Atlantic Resolve 2022».

Παράλληλα, στο μεταγωγικό θα φορτωθούν στροφεία ελικοπτέρων που έχουν ήδη καταφθάσει στην Αλεξανδρούπολη και αποσυναρμολογούνται στο λιμάνι.

Το επόμενο διάστημα αναμένονται και άλλα αντίστοιχα μεταγωγικά με στρατιωτικό υλικό του αμερικανικού στρατού, καθώς σύμφωνα και με τις δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη, στο ακριτικό λιμάνι θα πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη «απόβαση» ΑμερικανοΝΑΤΟικών που έχει συμβεί, στο πλαίσιο της οποίας θα αξιοποιηθούν το λιμάνι, το αεροδρόμιο, το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο της πόλης, όπως και στρατόπεδα του Ελληνικού Στρατού.

Παράλληλα, χτες Δευτέρα, η Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη και στην Αφρική (US Army Europe and Africa command) ανακοίνωσε επίσημα πως ελικόπτερα Black Hawk και Apache της 1ης Αεροπορικής Ταξιαρχίας Ιππικού θα ξεκινήσουν να πετούν από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης προς το Στεφανοβίκειο και τη Ρουμανία και θα πραγματοποιούν πτήσεις από την 1η Δεκέμβρη έως και τις 11 Δεκέμβρη. Οπως αναφέρει η ανακοίνωση, η μεταφορά γίνεται στο πλαίσιο της αμερικανοΝΑΤΟικής άσκησης «Atlantic Resolve».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ