Τρίτη 30 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΒΟΥΛΗ
Υπεράσπιση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία από τα άλλα κόμματα

«Δεν υπάρχει επίταξη δίχως αποζημίωση» λέει η ΝΔ, «λογικές τιμές» ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Με σθεναρή υπεράσπιση όλων των αιτιών για την τραγωδία που ζει ο λαός, με τους πάνω από 18.000 νεκρούς της πανδημίας και την κατάρρευση των δημόσιων νοσοκομείων, με αντικομμουνισμό αλλά και με ανοησίες τοποθετήθηκε χτες ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης. Εκτός από το να παρουσιάζει μια εικονική πραγματικότητα, ότι «όλα πάνε μια χαρά» στα νοσοκομεία, στα οποία δεν είναι εξασφαλισμένη ούτε η συνεχής ροή οξυγόνου, επέλεξε να επιδοθεί και σε ωμό αντικομμουνισμό μπας και συγκαλύψει το έγκλημα.

Αφού απέφυγε να δώσει απαντήσεις στα συγκεκριμένα ερωτήματα που του τέθηκαν με την Επίκαιρη Επερώτηση του ΚΚΕ, άρχισε ένα ανερμάτιστο παραλήρημα που έφτασε μέχρι το σημείο να πει ότι η κριτική που ασκεί το ΚΚΕ δεν αποκλείεται να συνδέεται με ...επιχειρηματικά συμφέροντα που αφορούν τον μηχανολογικό ιατρικό εξοπλισμό! Για να ακουστεί βέβαια από τα έδρανα του ΚΚΕ ότι «λέτε ανοησίες».

Επλεξε βέβαια το εγκώμιο του ιδιωτικού τομέα και της «προσφοράς» του, ο οποίος θα επιβραβευτεί μάλιστα με την προώθηση της σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στο πλαίσιο του «νέου ΕΣΥ», της έντασης της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία, που οδήγησε στο σημερινό χάλι των νοσοκομείων και της ΠΦΥ.

Ενώ, απαντώντας στο δίκαιο αίτημα της επίταξης χωρίς όρους και χωρίς αποζημιώσεις για τον ιδιωτικό τομέα, ξεκαθάρισε ότι η πανδημία αξιοποιείται ως ευκαιρία για παζάρια και μπίζνες με τον ιδιωτικό τομέα. «Επίταξη χωρίς αποζημίωση δεν γίνεται», είπε.

Αναφερόμενος δε στους εμβολιασμούς, χαρακτήρισε «υποδειγματικό» το σύστημα που αφήνει στην τύχη του τον πληθυσμό, χωρίς ουσιαστική και προσωποποιημένη ενημέρωση, χωρίς ουσιαστική φαρμακοεπαγρύπνηση και προληπτικές εξετάσεις - παρακολούθηση των εμβολιασμένων.

ΣΥΡΙΖΑ: Να αποζημιώσουμε τους επιχειρηματίες σε πιο ...λογικές τιμές

«Επίταξη» του ιδιωτικού τομέα αλλά με ...λογική αποζημίωση των κλινικαρχών ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον κοινοβουλευτικό του εκπρόσωπο Π. Σκουρλέτη να ξεκαθαρίζει ότι η επιχειρηματική δράση στην Υγεία είναι άλλη μια «απαράβατη αρχή» για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οπως είπε χαρακτηριστικά, ο ρόλος των επιχειρηματικών ομίλων «πρέπει να είναι συμπληρωματικός». Κάνοντας πιο λιανά τι εννοεί, διευκρίνισε ότι «όταν λέμε επίταξη λέμε ότι θα υπάρχει προφανώς μια αποζημίωση, αλλά όχι στο τριπλάσιο».

Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα όταν το ΚΚΕ θύμισε ότι τα νοσοκομεία που έκλεισαν από τις κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ έμειναν κλειστά και από τον ΣΥΡΙΖΑ, στέλνοντας έτσι ασθενείς - πελατεία στον ιδιωτικό τομέα, επικαλέστηκε τις ...ΤΟΜΥ που έφτιαξε, δηλαδή τις υποβαθμισμένες δομές ΠΦΥ.

Και μετά τα παραπάνω, ζήτησε «κοινωνικό μέτωπο» από τις «αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις», προφανώς επειδή δεν φτάνει μόνο η πλάτη που βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, αλλά θέλει και υποστηρίγματα.

Βέβαια η απάντηση ήρθε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ, Νίκο Καραθανασόπουλο, ο οποίος είπε πως «επιβεβαιώνεται ότι έχετε την ίδια πολιτική, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, την εμπορευματοποίηση, και γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν είναι δύσκολο στον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει εκκλήσεις στην αρχή της πανδημίας για σιγή ιχθύος, μετά για υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής και τελευταία για επιτροπή εμπειρογνωμόνων κοινής αποδοχής με την κυβέρνηση».

Τα άλλα κόμματα

Για έναν «νέο εξορθολογισμό του ΕΣΥ» έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Ανδ. Πουλάς, περιγράφοντας με άλλο τίτλο την αντιδραστική πολιτική στην Υγεία που έχουν υπηρετήσει όλες οι κυβερνήσεις.

Ενώ η Μαρία Αθανασίου από την Ελ. Λύση μίλησε για «εσφαλμένες» επιλογές της κυβέρνησης και για διάφορες ανορθολογικές θεωρίες γύρω από τον εμβολιασμό.

Τέλος, στη «νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία» της κυβέρνησης έριξε το φταίξιμο για τη διαχείριση της πανδημίας η Μαρία Απατζίδη από το ΜέΡΑ25.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ