Τρίτη 30 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ
Παρέμβαση σε χώρους δουλειάς

Περιοδείες στα διαλογητήρια του Αγροτικού Συνεταιρισμού Νάουσας, ΑΣΕΠΟΠ, ΑΣ Επισκοπής, στο 1ο και 2ο Λύκειο Νάουσας καθώς και στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας πραγματοποίησε η Ομάδα Γυναικών Νάσουσας (ΟΓΕ), στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Μέρας εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών, την περασμένη Πέμπτη.

Κουβέντιασε με νέες εργαζόμενες, μητέρες, μαθήτριες, εστιάζοντας στις μορφές βίας που δέχονται σήμερα όλες αυτές οι γυναίκες σε μια περιοχή που τα εργοστάσια επεξεργασίας φρούτων αναπτύσσονται, όμως οι γυναίκες δουλεύουν ακατάπαυστα το καλοκαίρι κυνηγώντας ένα ένσημο για να βγουν στο ταμείο ανεργίας και να έχουν εισόδημα τον χειμώνα, στέλνουν τα παιδιά τους σε σχολεία χωρίς θέρμανση και χωρίς καθηγητές, χρυσοπληρώνουν κάθε γυναικολογική εξέταση αφού στο νοσοκομείο της περιοχής δεν υπάρχει γυναικολόγος, δεν υπάρχει μηχάνημα για να κάνουν μαστογραφία, δεν μπορούν να γεννήσουν αφού δεν υπάρχει μαιευτική κλινική. Επίσης, δεν υπάρχουν οι απαραίτητες δομές Πρόνοιας και φροντίδας ηλικιωμένων και όλο το βάρος φορτώνεται στην οικογένεια και φυσικά ούτε λόγος για δομές στήριξης κακοποιημένων γυναικών.

Κάλεσε όλες τις γυναίκες να ενισχύσουν τον συλλογικό αγώνα, την αλληλεγγύη, τη συναδελφικότητα, που αποτελούν την καλύτερη «ασπίδα προστασίας» για κάθε γυναίκα, για να βρει το κουράγιο και τη δύναμη να αλλάξει τη ζωή της μαχόμενη. Να συμμετέχουν μαζικά στη δράση των σωματείων και της Ομάδας Γυναικών και να παλέψουν για: Μέτρα στήριξης των άνεργων γυναικών (επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις), των γυναικών από μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες. Μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς, κατοχυρωμένους από Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για να μπορέσουν οι γυναίκες να σταθούν με αξιοπρέπεια στα πόδια τους και να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους. Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη λειτουργία των κρατικών κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών για την πρόληψη του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών και για τη στήριξη των κακοποιημένων γυναικών (ξενώνες, τηλεφωνικές γραμμές κ.ά.), με την άμεση και πλήρη στελέχωσή τους από εξειδικευμένο προσωπικό με μόνιμη και σταθερή εργασία, χωρίς καμία εμπλοκή ΜΚΟ και ΚΟΙΝΣΕΠ. Ενημερωτικά προγράμματα σε σχολεία και σχολές από επιστημονικούς κρατικούς φορείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ