Τετάρτη 1 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ
Απάντηση στην αδιαλλαξία της εργοδοσίας ο αγώνας για ΣΣΕ

Την αδιαλλαξία των εργοδοτικών ενώσεων του κλάδου απέναντι στο σύνολο των αιτημάτων της επισημαίνει η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΟΕΦΣΕΕ). Πρόσφατο παράδειγμα η στάση της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος (ΟΣΦΕ) στη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της ΟΕΦΣΕΕ.

Η εργοδοτική ένωση των συνεταιρισμών απέρριψε όλα τα αιτήματα που έθεσε η Ομοσπονδία, από το σχέδιο για την κλαδική ΣΣΕ, μέχρι την ανάληψη της ευθύνης για τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ Covid σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως εμβολιασμού. Οπως καταγγέλλει μάλιστα η ΟΕΦΣΕΕ, το αίτημα για προληπτικό διαγνωστικό έλεγχο απορρίφθηκε «με την απαράδεκτη λογική της κυβέρνησης περί "ατομικής ευθύνης", τον διχαστικό διαχωρισμό των εργαζομένων σε εμβολιασμένους - ανεμβολίαστους και πάνω απ' όλα με το περιβόητο "κόστος - όφελος" που τσακίζει κόκαλα». Αντίστοιχα, σε έναν κλάδο που οι τζίροι και τα κέρδη αυξάνονται, «η εργοδοσία, συντεταγμένη, αρνείται την υπογραφή της κλαδικής μας ΣΣΕ, την αύξηση των μισθών μας, τα εργασιακά μας δικαιώματα, το σταθερό ωράριο εργασίας, 5ήμερο - 8ωρο από Δευτέρα ως Παρασκευή».

«Είναι φανερή η πρόθεσή τους να "κλειδώσουν" την υλοποίηση ολόκληρου του αντεργατικού πλαισίου και του τελευταίου τερατουργήματος Χατζηδάκη, με ατομικές συμβάσεις, με ψίχουλα για αυξήσεις, όταν και όποτε η κερδοφορία το επιτρέπει, με 10ωρη και 12ωρη δουλειά, με δουλειά τα Σαββατοκύριακα και στραγγαλισμό της συνδικαλιστικής οργάνωσης και πάλης των εργαζομένων», τονίζει η Ομοσπονδία. «Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να μας τσακίσουν!», προσθέτει. Καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα σωματεία και την Ομοσπονδία και να μπουν στη μάχη για την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ