Τετάρτη 1 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΥΓΕΙΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΠΑΓΝΗ
Κάλεσμα στήριξης ενόψει των αρχαιρεσιών

Κάλεσμα στήριξης «για να μείνει το σωματείο στα χέρια των εργαζομένων» απευθύνει η «Αγωνιστική Συσπείρωση» ΠΑΓΝΗ στους εργαζόμενους του νοσοκομείου μπροστά στις αρχαιρεσίες που πραγματοποιούνται στις 15 - 16 Δεκέμβρη, για την ανάδειξη του νέου ΔΣ στο Σωματείο και αντιπροσώπων στο συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ. Οπως σημειώνουν οι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, όλο αυτό το διάστημα η «Αγωνιστική Συσπείρωση» ανέπτυξε αδιάκοπη και πολύμορφη δράση «για την έλλειψη προσωπικού που θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία των τμημάτων και εξουθενώνει τους εργαζόμενους».

Και καταγράφοντας μερικούς από τους λόγους που οι εργαζόμενοι έχουν για να τη στηρίξουν, σημειώνουν:

«Κάναμε πράξη την ενότητα όλων των εργαζομένων ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση, αφού καταφέραμε να έχουν όλοι οι εργαζόμενοι δικαίωμα εγγραφής στο σωματείο, ενώ παρά την επίμονη άρνηση των άλλων δυνάμεων ("Ανεξάρτητη Δημοκρατική Κίνηση" - ΔΑΚΕ και "Δημοκρατική Συνεργασία" - ΠΑΣΚΕ) παλεύουμε για να μπορούν να εκλέγουν και να εκλέγονται στην Ομοσπονδία».

Ξεχωρίζει επίσης το γεγονός ότι «σταθήκαμε σταθερά στο πλευρό των ελαστικά εργαζομένων (επικουρικοί, ΟΑΕΔ κ.τ.λ.) ενάντια στην ομηρία και τον εμπαιγμό των κυβερνήσεων, αλλά και την κοροϊδία της "μοριοδότησης" που αιτούνταν ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, κάνοντας αίτημα πρώτης γραμμής της πάλης μας τη μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των συμβασιούχων».

Υπογραμμίζει επίσης ότι «είμαστε καρφί στο μάτι της διοίκησης! Οπως φαίνεται από την προσπάθεια αυταρχισμού, τρομοκράτησης και φίμωσής μας, με ανυπόστατες καταγγελίες κατά του προέδρου του σωματείου και της εκλεγμένης μας στο υπηρεσιακό συμβούλιο».

Για την περίοδο της πανδημίας θυμίζει τη συμβολή που είχε από την αρχή «στον αγώνα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων και ασθενών, όταν η ΔΑΚΕ και η ΠΑΣΚΕ μας κατηγορούσαν ότι διασπείρουμε τον Covid με τις συλλογικές διαδικασίες και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ καλούσε τους υγειονομικούς να "λογαριαστούν μετά"». Σε αντίθεση με αυτές τις δυνάμεις, «πήραμε, πρακτικά, όλο το έργο του Σωματείου στις πλάτες μας! ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ με τη στάση τους παθητικά καλλιεργούσαν πότε την απογοήτευση και πότε τον εφησυχασμό για την επίλυση των προβλημάτων», σημειώνει η «Αγωνιστική Συσπείρωση».

«Αντιτασσόμαστε έμπρακτα σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης του Νοσοκομείου, στην εργαλειοποίηση του εμβολίου ως πρόσχημα για αναστολές - απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων, στην περικοπή του βαρέος και ανθυγιεινού επιδόματος που ψήφισε η κυβέρνηση με Οδηγία της ΕΕ, ενάντια στις συγχωνεύσεις κλινικών, τις μετακινήσεις προσωπικού», τονίζει ακόμα η «Αγωνιστική Συσπείρωση», καλώντας σε μαζική υπερψήφιση του ψηφοδελτίου της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ