Τετάρτη 1 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»
Νέα διαμαρτυρία ενάντια στη συνδικαλιστική δίωξη συμβασιούχου καθαρίστριας

Σε νέα διαμαρτυρία σήμερα, Τετάρτη, στις 10 π.μ., στο προαύλιο του νοσοκομείου, προχωρούν εργαζόμενοι στο Παίδων «Αγία Σοφία» και το Σωματείο Καθαριστριών Αττικής, ενάντια στην απαράδεκτη δίωξη συναδέλφου τους, συμβασιούχου καθαρίστριας, που έχει βρεθεί στο στόχαστρο λόγω της πρωτοπόρας συνδικαλιστικής της δράσης.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση του νοσοκομείου έχει ξεκινήσει ΕΔΕ με ανυπόστατες κατηγορίες για την εργαζόμενη, επικαλούμενη προσχηματικά την απόδοσή της, ενώ στην πραγματικότητα είναι ενοχλημένη από τη δράση της, που αναδεικνύει τα μεγάλα κενά και στην καθαριότητα του νοσοκομείου, διεκδικώντας τα δικαιώματα των συναδέλφων της.

«Η συναδέλφισσα κατηγορείται ότι απουσίαζε αυθαίρετα συγκεκριμένη μέρα που με βάση το πρόγραμμα είχε ρεπό (!). Κατηγορείται ότι αρνείται να καθαρίσει τα μπαλκόνια του 4ου ορόφου, που η ίδια η διοίκηση δεν φρόντισε να υπάρχει εξωτερική βρύση που να λειτουργεί και να υπάρχει πρόσβαση των καθαριστριών, χωρίς να επιβαρύνονται οι μικροί ασθενείς μας», καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία».

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικά για τις προθέσεις της διοίκησης είναι η κατηγορία για «επανειλημμένη αντιδραστική συμπεριφορά» για την οποία εγκαλείται η εργαζόμενη και ο ισχυρισμός ότι η εργαζόμενη επικαλείται «ανύπαρκτα δικαιώματα»! Η ΔΑΣ καλεί κάθε εργαζόμενο να αναρωτηθεί αν είναι αντιδραστικό «να ζητάς μέτρα ατομικής προστασίας και εμβολιασμό εν μέσω πανδημίας», «να ζητάς χλωρίνη, όταν τελειώνει, και να μην υποκύπτεις σε παραινέσεις προϊσταμένων να σφουγγαρίσεις με κοινό σαπούνι», «να καταγγέλλεις τη συνεχόμενη κλοπή ενσήμων από τη διοίκηση που ενώ έχει ενημερωθεί επίσημα από το κλαδικό σωματείο και το ΙΚΑ ότι οφείλει να καταβάλλει 25 ένσημα για κάθε μήνα σε κάθε εργαζόμενο, συνεχίζει και βάζει αυθαίρετα 22». Οσο για τις συνθήκες εργασίας και την έλλειψη προσωπικού, επισημαίνει ότι μόλις ένας καθαριστής αναλογεί στη βραδινή βάρδια για ένα 7ώροφο κτίριο και μόλις δύο καθαριστές στην εφημερία του νοσοκομείου.

«Η προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων δεν θα περάσει», τονίζει η ΔΑΣ, καλώντας στη σημερινή κινητοποίηση.

  • Να σταματήσει κάθε προσπάθεια δίωξης της εργαζόμενης απαιτεί και το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Θριάσιο».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο στόχαστρο συνδικαλιστικής δίωξης συμβασιούχος καθαρίστρια (2021-11-16 00:00:00.0)
Νέα στάση εργασίας των εργολαβικών στο 251 ΓΝΑ (2019-07-24 00:00:00.0)
Εργολαβικός εργαζόμενος πέθανε από θερμοπληξία δουλεύοντας σε συνθήκες καύσωνα (2019-07-17 00:00:00.0)
Ούτε με τους εργολάβους, ούτε με τις ατομικές συμβάσεις έργου (2016-08-04 00:00:00.0)
Απαίτησαν την ανάκληση της τρομοκρατικής απόλυσης (2012-03-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ