Τρίτη 7 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Αύριο η εκλογή του νέου καγκελάριου

Εγκρίθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο η προγραμματική συμφωνία του μελλοντικού κυβερνητικού συνασπισμού Σοσιαλδημοκρατών (SPD) - Πρασίνων - Φιλελευθέρων (FDP), από το έκτακτο συνέδριο του SPD και το αντίστοιχο όργανο του FDP. Στους Πράσινους διεξήχθη ηλεκτρονική και επιστολική ψηφοφορία των μελών και χτες ανακοινώθηκε ότι δόθηκε έγκριση για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Σήμερα αναμένεται να υπογραφεί η προγραμματική συμφωνία τους, ενώ αύριο αναμένεται ο Ολαφ Σολτς να εκλεγεί καγκελάριος από το κοινοβούλιο.

Χτες, στο μεταξύ, το SPD ανακοίνωσε σε ποιους διανέμονται τα υπουργεία που θα λάβει το κόμμα: Υπουργός Υγείας ορίζεται ο επιδημιολόγος Καρλ Λάουτερμπαχ, που έγινε γνωστός με δημόσιες παρεμβάσεις από την αρχή της πανδημίας. Η Νάνσι Φέζερ, μέχρι τώρα επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Κοινοβούλιο της Εσσης, αναλαμβάνει το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ η Κριστίνε Λάμπρεχτ, μέχρι τώρα υπουργός Δικαιοσύνης, θα είναι η νέα υπουργός Αμυνας. Η μέχρι τώρα υπουργός Περιβάλλοντος, Σβένγια Σούλτσε, αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικής Αναπτυξιακής Βοήθειας και η Κλάρα Σμιτ θα είναι επικεφαλής του νεοσύστατου υπουργείου Δόμησης. Ο Χουμπέρτους Χάιλ παραμένει υπουργός Εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ