Τρίτη 7 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Πολύμορφες δράσεις για τα δίκαια αιτήματά τους

Σταθμός η πανελλαδική σύσκεψη στις 19 Δεκέμβρη στη Νίκαια Λάρισας

Συνέχεια στις πολύμορφες δράσεις τους δίνουν οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι, με δίκαια αιτήματα επιβίωσης απέναντι στα μεγάλα προβλήματα που οξύνει η αντιλαϊκή πολιτική.

Σταθμό στη δράση τους θα αποτελέσει η πανελλαδική σύσκεψη στις 19 Δεκέμβρη, στις 12 μ., στη Νίκαια Λάρισας, όπου καλούνται να πάρουν μέρος Ομοσπονδίες και Αγροτικοί Σύλλογοι από όλη τη χώρα για να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα πάλης των αγροτών.

Μετά τις κινητοποιήσεις με τρακτέρ στην Αγιά και τη συγκέντρωση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αγιάς οργανώνουν μηχανοκίνητη πορεία που θα ξεκινήσει το απόγευμα της Παρασκευής 10 Δεκέμβρη από την Αγιά, η οποία θα οδηγηθεί στη Λάρισα και θα καταλήξει έξω από την Περιφέρεια.

Οι αγρότες διεκδικούν να μη γίνει περικοπή των συνδεδεμένων ενισχύσεων, να ενισχυθούν για την απώλεια εισοδήματός τους μέσα στην πανδημία, να παρθούν μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής, να προχωρήσει άμεσα η καταβολή αποζημιώσεων στο 100% για τις καταστροφές από τους παγετούς.

Η μαζική συμμετοχή στις τελευταίες κινητοποιήσεις άσκησε πίεση στην κυβέρνηση, γεγονός που φάνηκε και στη συνάντηση που είχαν με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου τους ανακοινώθηκε ότι η συνδεδεμένη στα μήλα, κάστανα, αμύγδαλα και σε όλα τα υπόλοιπα προϊόντα θα παραμείνει για το 2022 και καθ' όλη τη διάρκεια της νέας ΚΑΠ έως το 2027.

Ωστόσο, σημειώνουν πως «επειδή έχουμε πικρή εμπειρία από ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, ζητήσαμε το υπουργείο να δεσμευτεί δημόσια με ανακοίνωση που θα έβγαζε μετά τη συνάντησή μας, κάτι το οποίο αρνήθηκαν προσφεύγοντας σε υπεκφυγές».

Νέες διώξεις για κινητοποιήσεις του 2019

Το ΔΣ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας καταγγέλλει τις νέες διώξεις αγροτών για τις κινητοποιήσεις του 2019 και καλεί στη συγκέντρωση που θα γίνει σήμερα στις 9 π.μ., έξω από τα Δικαστήρια, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως «όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις μέσα από τα αγροτοδικεία θέλουν να βάλουν φρένο στους δίκαιους αγώνες των βιοπαλαιστών αγροτών. Να είναι σίγουροι πως δεν πτοούμαστε, δεν μας φοβίζουν, δεν κάνουμε πίσω από τους αγώνες μας».

Στο μεταξύ, χτες το βράδυ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη αγροτικών συλλόγων στον Παλαμά, όπου αποφασίστηκε να γίνουν περιοδείες στα χωριά για την ενημέρωση των αγροτών, συμμετοχή στην πανελλαδική σύσκεψη και κινητοποίηση στο κατάστημα της ΔΕΗ στην Καρδίτσα την άλλη βδομάδα, διεκδικώντας τη μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος και την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ