Τρίτη 7 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Νέος γύρος μεθοδεύσεων για να αλλοιωθούν οι συσχετισμοί

Συγκέντρωση σήμερα στα δικαστήρια, την ώρα που εκδικάζεται η άθλια προσφυγή των 8 ναυτεργατικών σωματείων

«Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά είναι των εργαζομένων», διαμηνύουν μια σειρά σωματεία - μέλη του, αλλά και η απερχόμενη διοίκησή του, απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους της πειραιώτικης περιφέρειας να συγκεντρωθούν σήμερα στις 10 π.μ. μπροστά στα δικαστήρια του Πειραιά.

Τους καλούν με τη μαζική τους παρουσία να δώσουν απάντηση στην επιχείρηση αλλοίωσης των συσχετισμών στο ΕΚΠ η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από εφοπλιστές, COSCO, μεγαλοεργολάβους, βιομηχάνους και την κυβέρνηση, με δούρειο ίππο 8 ναυτεργατικά σωματεία που επιδιώκουν να παραχαράξουν τη θέληση των εργαζομένων για Εργατικό Κέντρο - όπλο στα χέρια τους, όπως αυτή εκφράστηκε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την περασμένη Παρασκευή, πρώτη μέρα του 36ου Συνεδρίου του ΕΚΠ, όταν η συντριπτική πλειοψηφία των αντιπροσώπων αποφάσισαν τον αποκλεισμό όσων σωματείων παραβιάζουν το καταστατικό του Εργατικού Κέντρου.

Χτες αυτά τα 8 ναυτεργατικά σωματεία - τα περισσότερα «σφραγίδες», με επικεφαλής την Ενωση Πλοιάρχων, μέσα από την οποία εκφράζονται ανοιχτά οι εφοπλιστές - κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της απόφασης του Συνεδρίου.

Απαιτούν μέχρι την εκδίκαση της αίτησης το δικαστήριο να εκδώσει προσωρινή διαταγή που θα προβλέπει τη συμμετοχή τους στη διαδικασία των ψηφοφοριών που θα διενεργηθούν σήμερα και αύριο για την εκλογή εφορευτικής επιτροπής, και βέβαια τη συμμετοχή τους στις εκλογές που θα ξεκινήσουν την Κυριακή 12 Δεκέμβρη και θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 14 Δεκέμβρη, για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο ΕΚΠ και την εκλογή αντιπροσώπων στη ΓΣΕΕ.

Τα 8 ναυτεργατικά σωματεία αξιώνουν να πάρουν μέρος στις εκλογικές διαδικασίες του Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου παρά το γεγονός ότι διατηρούν στο καταστατικό τους τον αντιδραστικό συνδικαλιστικό νόμο 330/1976. Δηλαδή τον νόμο που είναι η μήτρα του νόμου Χατζηδάκη, τον διατήρησαν σε ισχύ όλες οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα και υπάρχει για να αναπαράγει τον μηχανισμό των εφοπλιστών στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, να κρατάει τους ναυτεργάτες υποταγμένους στα συμφέροντα των αφεντικών τους.

Ο μηχανισμός αυτός επιδίωξε να πάρει μέρος στο Συνέδριο του ΕΚΠ κουρελιάζοντας το καταστατικό του, χωρίς να καταθέτει τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα που προβλέπονται και τα οποία έχουν κατατεθεί από όλα τα υπόλοιπα σωματεία. Θέλουν έτσι να κρύψουν τον αντιδημοκρατικό τρόπο που διεξάγουν τις εκλογικές τους διαδικασίες, αλλά και τις νοθείες στις οποίες πρωτοστατεί η Ενωση Πλοιάρχων, με εκατοντάδες επιστολικές ψήφους που κατατέθηκαν σε συγκεκριμένο ταχυδρομείο μέσα σε λίγα λεπτά.

Σε ανακοίνωσή της η απερχόμενη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου τονίζει μεταξύ άλλων: «Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης και των εφοπλιστών με τους μηχανισμούς τους να παρέμβουν στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα του Πειραιά θα μας βρει απέναντι!

Διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι το ΕΚΠ είναι των εργαζομένων και δεν θα επιτρέψουμε ως απερχόμενη διοίκηση την οποιαδήποτε προσπάθεια αλλοίωσης της βούλησης των αντιπροσώπων, όπως αυτή εκφράστηκε στη Γενική Συνέλευση του 36ο Συνεδρίου του ΕΚΠ την Παρασκευή 3/12/2021, είτε από το κράτος και την κυβέρνηση, είτε από τους εφοπλιστές, τους εργοδότες και τους μηχανισμούς τους. Αλλωστε αυτή είναι και η απόφαση που ομόφωνα πήρε και η διοίκηση του ΕΚΠ στη συνεδρίασή της την Πέμπτη 2/12/2021, σύμφωνα με το καταστατικό του ΕΚ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην πρώτη γραμμή οι συνδικαλιστές της ΔΕΣΚ για την απόκρουση των εργοδοτικών μεθοδεύσεων (2021-12-01 00:00:00.0)
«Λάσπη» για να ανακόψουν την οργάνωση της πάλης (2013-03-06 00:00:00.0)
Οι εργάτες να γυρίσουν την πλάτη τους στους συμβιβασμένους (2010-02-04 00:00:00.0)
Επιχείρηση φίμωσης όσων δεν υπηρετούν τους εφοπλιστές (2003-08-20 00:00:00.0)
Οργιο παραχάραξης από τις δυνάμεις της "συναίνεσης" (1998-01-17 00:00:00.0)
Καλύπτουν την παρωδία (1998-01-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ