Τρίτη 7 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΛΤΑ - ΕΛΤΑ COURIER
Νέα 48ωρη απεργία από αύριο στην Αττική

Σε μια γενναία 48ωρη απεργιακή μάχη προχωρούν από αύριο στην Αττική εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ - ΕΛΤΑ Courier μαζί με το σωματείο τους, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών Αττικής (ΣΕΤΤΑ), ενάντια στο «δουλεμπόριο» εργαζομένων και διεκδικώντας δουλειά με δικαιώματα για όλους.

Σε αυτήν τη μάχη βρίσκονται αντιμέτωποι με την κυβέρνηση και τις διοικήσεις των ΕΛΤΑ-ΕΛΤΑ Courier, που ξεδιάντροπα ισχυρίζονται ότι δεν είναι εργαζόμενοί τους, οι «ενοικιαζόμενοι» εργαζόμενοι που απασχολούν για 10 και 15 χρόνια με αυτό το άθλιο καθεστώς, και με τα συνδικαλιστικά τους τσιράκια που έχουν ξαμοληθεί, εκτοξεύουν απειλές και ψέματα για να σπάσουν την απεργία.

Από τη μεριά τους, οι «ενοικιαζόμενοι» εργαζόμενοι έχουν όπλα τους την αποφασιστικότητά τους να διεκδικήσουν με όλες τους τις δυνάμεις τα δίκαια αιτήματά τους, έχουν μαζί τους «μόνιμους» εργαζόμενους στα ΕΛΤΑ που συμπαραστέκονται έμπρακτα στον αγώνα τους και όλοι μαζί διεκδικούν καλύτερες συνθήκες εργασίας, έχουν το κύμα αλληλεγγύης από δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις, εργατικά σωματεία, άλλους μαζικούς φορείς.

Μπροστά στην απεργία, μέλη του ΣΕΤΤΑ έχουν ριχτεί στη μάχη της προετοιμασίας της με περιοδείες και εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς, με διαρκή ενημέρωση των εργαζομένων για καθετί που συμβαίνει τις μέρες αυτές. Ομάδες εργαζομένων βγαίνουν μπροστά, όπως οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Διαλογής και Διανομής στην οδό Δωρίδος, και δηλώνουν ότι θα απεργήσουν καθολικά και καλούν τους συναδέλφους τους από το Κέντρο Διαλογής στη Λένορμαν, από το Κρυονέρι και το Αεροδρόμιο, από όλα τα γραφεία των ΕΛΤΑ και ΕΛΤΑ Courier, «να αποφασίσουν ακόμη πιο μαζικά και συλλογικά, όπως και εμείς, να συμμετάσχουν στην απεργία. Εμείς έχουμε τη δύναμη, εμείς είμαστε οι πολλοί, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Χωρίς εμάς δουλειά δεν βγαίνει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ