Τρίτη 7 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΣΤΗ ΛΑΡΥΜΝΑ
Σημαντική ενίσχυση των ταξικών αγωνιστικών δυνάμεων, ψήφος συνέχισης του αγώνα

Πρώτη δύναμη με 41,5% η «Αγωνιστική Ενότητα ΛΑΡΚΟ», που καταλαμβάνει 4 από τις 9 έδρες στο νέο ΔΣ

Από ψηφοφορία σε παλιότερη Γενική Συνέλευση στο εργοστάσιο
Από ψηφοφορία σε παλιότερη Γενική Συνέλευση στο εργοστάσιο
Η σημαντική ενίσχυση των ταξικών αγωνιστικών δυνάμεων, που πρωτοστατούν στον δίχρονο αγώνα, είναι το αποτέλεσμα των εκλογών για την ανάδειξη νέου ΔΣ στο Επιχειρησιακό Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας, με το ψηφοδέλτιο της «Αγωνιστικής Ενότητας Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ» να λαμβάνει το 41,5% των ψήφων και 4 από τις 9 έδρες στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταμέτρηση, που ολοκληρώθηκε αργά χτες το βράδυ, σε σύνολο 625 εγγεγραμμένων μελών στο επιχειρησιακό Σωματείο ψήφισαν 591 και βρέθηκαν 573 έγκυρα ψηφοδέλτια.

Η «Αγωνιστική Ενότητα Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ» έλαβε 238 ψήφους και ποσοστό 41,5%, καταλαμβάνοντας 4 έδρες στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο, ενώ στις εκλογές του 2018, ως «Εργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο», είχε λάβει 148 ψήφους και 2 έδρες. Η ΔΑΚΕ έλαβε 158 ψήφους με 3 έδρες, η ΕΝΩ.ΣΥ. (2ο ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ) 147 με 2 έδρες και το ΕΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ) 30, χωρίς έδρα.

Το ψηφοδέλτιο της «Αγωνιστικής Ενότητας» συγκροτήθηκε από πρωτοπόρους αγωνιστές που διακρίθηκαν στη μεγάλη, δίχρονη μάχη ενάντια στους εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης για τη ΛΑΡΚΟ. Το αποτέλεσμα διαμορφώνει νέα δεδομένα στο Επιχειρησιακό Σωματείο της Λάρυμνας, καθώς για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες οι ταξικές αγωνιστικές δυνάμεις αναδεικνύονται σε πρώτη δύναμη.

Πρόκειται ταυτόχρονα για αποτέλεσμα - παρακαταθήκη για τη συνέχιση του αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι για τη διασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, όλων των θέσεων εργασίας, των δικαιωμάτων και του μόχθου τους.

Οι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο της ΑΕΕΛ έδωσαν σκληρή μάχη ενάντια στους εργοδοτικούς μηχανισμούς, αλλά και απέναντι στις κάθε μορφής πίεση που άσκησαν κυβερνητικά στελέχη, με τους δύο υπουργούς που εκλέγονται στη Φθιώτιδα, Σταϊκούρα και Οικονόμου, να παρεμβαίνουν για τη διατήρηση των συσχετισμών.

Με την ψήφο τους οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ όχι μόνο επιβράβευσαν όλους όσοι πρωτοστάτησαν το προηγούμενο διάστημα στην αποκάλυψη των διαλυτικών και εγκληματικών σχεδιασμών της κυβέρνησης και στην οργάνωση του αγώνα, αλλά ταυτόχρονα έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα περιφρούρησης και συνέχισης του αγώνα, που αποφασιζόταν όλο αυτό το διάστημα με τη δική τους συμμετοχή, μέσα από συλλογικές μαζικές διαδικασίες.

Εδειξαν την αποφασιστικότητά τους να δώσουν συνέχεια στον αγώνα με τον οποίο έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να παραμένουν στο χώρο εργασίας τους και να παλέψουν, χωρίς ταλαντεύσεις και πισωγυρίσματα, για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, βάζοντας ακόμα ψηλότερα τον πήχη για το επόμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ