Πέμπτη 9 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χρειάζεται γερή χρηματοδότηση των δήμων, έργα για να μένει ο λαός στον τόπο του

Με τον δήμαρχο Σιντικής
Με τον δήμαρχο Σιντικής
Τα προβλήματα υποστελέχωσης των υπηρεσιών και υποχρηματοδότησης των δήμων αλλά και ζητήματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος, την αντιπλημμυρική προστασία, την υποβάθμιση των δομών Υγείας, την ερήμωση των χωριών, αναδείχθηκαν στις συναντήσεις με τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλο, τους δημάρχους Σερρών, Αλέξανδρο Χρυσάφη και Σιντικής, Φώτη Δομουχτσίδη.

Ο αντιπεριφερειάρχης και οι δήμαρχοι επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ. Αναγνώρισαν τη συνεισφορά του Κόμματος στην ανάδειξη των τοπικών προβλημάτων και στη διεκδίκηση λύσεων, αλλά και συνολικότερα τη συνεπή αγωνιστική στάση και προσφορά του για τα οξυμένα προβλήματα του λαού. Και στο τέλος των συναντήσεων έδωσαν βιβλία για την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής, τοπικά προϊόντα καθώς και άλλα ενθύμια.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, αμέσως μετά τις συναντήσεις επανέλαβε τη δέσμευση του ΚΚΕ να κάνει ό,τι περνάει απ' το χέρι του για να προωθηθούν δίκαια αιτήματα, είτε αφορούν αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά έργα, είτε αφορούν ζητήματα του περιβάλλοντος, είτε αφορούν εργασιακά ζητήματα, Υγείας, Νοσοκομείου, Εκπαίδευσης. Σημείωσε μεταξύ άλλων: «Βεβαίως το ΚΚΕ πρωτοστατεί στον αγώνα για τη χρηματοδότηση των δήμων. Αυτό θα κάνουμε και στη Βουλή, γιατί δυστυχώς πάνω από 200 αρμοδιότητες έχουν δοθεί τα τελευταία χρόνια στην Τοπική Διοίκηση, όμως η υποχρηματοδότηση συνεχίζεται, και όχι μόνο στις συνθήκες των μνημονίων και της οικονομικής κρίσης, αλλά και στις συνθήκες της μικρής αυτής ανάπτυξης που υπάρχει. Χρειάζεται γερή χρηματοδότηση, χρειάζεται να γίνουν έργα - από αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά μέχρι άλλα έργα που αφορούν την αγροτική παραγωγή, την προστασία του περιβάλλοντος, που αφορούν την Υγεία, τον εξοπλισμό της σε συνθήκες πανδημίας και βεβαίως την Παιδεία, τη μόρφωση των παιδιών - έτσι ώστε να μένει ο κόσμος, η νεολαία στον τόπο τους, να μπορεί να παράγει, να δουλεύει, να αθλείται, να μορφώνεται και να περιθάλπεται επαρκώς, για να μη φεύγει και να έχουμε το φαινόμενο να πηγαίνουν στα μεγάλα αστικά κέντρα και να ερημώνουν οι περιοχές».


Με τον δήμαρχο Σερρών
Με τον δήμαρχο Σερρών

Με τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών
Με τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ