Τρίτη 14 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΡΩΜΗ.-- Εφτά άνθρωποι είχαν ανασυρθεί νεκροί μέχρι χτες από τα συντρίμμια κτιρίων στην πόλη Ραβανούσα της Σικελίας, τα οποία κατέρρευσαν ή υπέστησαν ζημιές από έκρηξη το βράδυ του Σαββάτου, που μπορεί να οφείλεται σε διαρροή φυσικού αερίου. Αλλοι δύο άνθρωποι αγνοούνταν.

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ.-- Δύο φορτηγά πλοία συγκρούστηκαν χτες στη Βαλτική Θάλασσα - ενδεχομένως λόγω της ομίχλης - στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της πόλης Ιστάντ της Σουηδίας και του νησιού Μπόρχολμ της Δανίας. Το δανέζικο πλοίο αναποδογύρισε και από τα δύο μέλη του πληρώματος το ένα βρέθηκε νεκρό και το άλλο αγνοείται. Το πλήρωμα του βρετανικού πλοίου αναφέρθηκε ότι είναι ασφαλές.

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-- 55 μετανάστες από την Κεντρική Αμερική σκοτώθηκαν και περίπου 100 τραυματίστηκαν όταν το υπερφορτωμένο φορτηγό που τους μετέφερε ενεπλάκη σε τροχαίο στην επαρχία Τσιάπας, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στις ΗΠΑ. Ο σοσιαλδημοκράτης Πρόεδρος, Λόπεζ Ομπραδόρ, αλλά και αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους, με τον πρώτο να ζητάει πιο... ανθρώπινη αντιμετώπιση των μεταναστών και τον δεύτερο να δικαιολογεί γιατί κανείς δεν πρέπει να επιχειρεί να περάσει στις ΗΠΑ...

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Οι ΗΠΑ κέρδισαν την έφεση που είχαν ασκήσει στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου, ζητώντας να ακυρωθεί προηγούμενη απόφαση για τη μη έκδοση του φυλακισμένου ιδρυτή της ιστοσελίδας WikiLeaks, Τζ. Ασάνζ, που κρατείται σε φυλακή υψίστης ασφαλείας κοντά στο Λονδίνο εδώ και δυόμισι χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ