Παρασκευή 15 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ
Κοινό διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων

Σε κοινό διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων κατέληξε η Διασωματειακή Επιτροπή των Ενώσεων Εργαζομένων στον Τύπο και τα ΜΜΕ, κατά τη διάρκεια χτεσινής σύσκεψης για την κατάσταση στο χώρο των επιχειρήσεων ενημέρωσης και την προοπτική κοινών απεργιακών κινητοποιήσεων.

Το πλαίσιο των αιτημάτων περιλαμβάνει: απόκρουση των μαζικών απολύσεων. Εφαρμογή των υπαρκτών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και των νόμων που ορίζουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των εργοδοτών και εργαζομένων. Υπογραφή ικανοποιητικών ΣΣΕ σε χώρους εργασίας που παραμένουν ακάλυπτοι με ευθύνη των εργοδοτών. Υπογραφή ικανοποιητικών ΣΣΕ που θα εξασφαλίζουν αξιοπρεπείς μισθούς και προστασία των εργασιακών σχέσεων. Μέτρα για την εξασφάλιση της ποιότητας της ενημέρωσης, της ελεύθερης και αντικειμενικής πληροφόρησης του κόσμου. Μέτρα για τη διασφάλιση της υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας. Υπεράσπιση και βελτίωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων στην ενημέρωση.

Η Διασωματειακή Συντονιστική Επιτροπή διαπίστωσε, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ, ότι στην ερχόμενη βδομάδα θα προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις με τις εργοδοτικές οργανώσεις. Στο ίδιο διάστημα θα εκδηλωθεί αποφασιστική παρέμβαση σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις, που καταστρατηγούν τις υπάρχουσες Συμβάσεις Εργασίας.

Αν οι απαντήσεις των εργοδοτών, σημειώνει η ΠΟΕΣΥ, δεν καλύπτουν ικανοποιητικά τα αιτήματα των εργαζομένων, η Διασωματειακή Συντονιστική Επιτροπή, θα συγκληθεί για να εκτιμήσει την κατάσταση την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2002 και οι συνεργαζόμενες οργανώσεις δεσμεύονται για κοινή απεργιακή κινητοποίηση μέσα στη μεθεπόμενη βδομάδα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι από: Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, Ενώσεις Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθήνας, Μακεδονίας - Θράκης, Ενωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου, Ενωση Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθήνας, Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού ΕΡΤ, Ενωση Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλονίκης, Ενωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Ενωση Εφημεριδοπωλών Αθηνών, Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων Μισθωτών Γραφικών Τεχνών - Τύπου και Συναφών Επαγγελμάτων, Ομοσπονδία Μισθωτών Βιομηχανίας Τύπου και Χάρτου, Ενωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας και Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ