Παρασκευή 15 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥ
Απαράδεκτη η πρόταση της πλειοψηφίας για τις συμβάσεις

Ως απαράδεκτη για τον κλάδο του Μετάλλου χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Μετάλλου, την πρόταση της πλειοψηφίας στην Ομοσπονδία Μετάλλου (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) για τις τέσσερις συλλογικές συμβάσεις εργασίας του κλάδου για αυξήσεις μόλις 6%. Παράλληλα, η ΔΑΣ σημειώνει ότι οι μεταλλεργάτες με τα σωματεία τους πρέπει να βγουν επιθετικά και να διεκδικήσουν 12.000 κατώτερο μεροκάματο και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις, ώστε αγωνιστικά να διεκδικήσουν από τους εργοδότες την υπογραφή των ΣΣΕ για το 2002.

Στην ανακοίνωση η ΔΑΣ επαναλαμβάνει, ότι υιοθετώντας την πρόταση του ΠΑΜΕ έχει προτείνει να διεκδικηθεί υπογραφή μόνο μιας σύμβασης σε όλο τον κλάδο με κατώτερο μεροκάματο 12.000 και έξι τριετίες από 5% για κάθε μία. Η πρόταση αυτή, όπως τονίζει, παίρνει υπόψη της τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων και όχι τις θεωρίες του εφικτού που προβάλλουν κάθε φορά οι άλλες συνδικαλιστικές παρατάξεις.

«Στις σημερινές συνθήκες έντασης της επίθεσης για την καθήλωση των μισθών και των μεροκάματων και ιδίως τον τελευταίο καιρό με την είσοδο του ευρώ και τις συνεχιζόμενες ανατιμήσεις το θέμα των πραγματικών αυξήσεων αποκτά ιδιαίτερη σημασία», σημειώνει η ΔΑΣ και προσθέτει καταλήγοντας: «Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα απορρίπτει τις λογικές της "ταξικής συνεργασίας", του "κοινωνικού διαλόγου" της "εργασιακής ειρήνης" και των διετών και πολυετών ΣΣΕ που τελικά διευκολύνουν κυβέρνηση και εργοδοσία, ενώ περιθωριοποιούν τα συνδικάτα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ