Τρίτη 21 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Συλλήψεις, επιθέσεις και συγκρούσεις στη Δυτική Οχθη

Οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις συνέλαβαν την Κυριακή κοντά στην Τζενίν της Δυτικής Οχθης έξι νεαρούς Παλαιστίνιους, θεωρώντας τους ύποπτους για τον σχεδιασμό και την πραγματοποίηση της δολοφονίας ενός σπουδαστή εβραϊκής ιερατικής σχολής την περασμένη Πέμπτη, κοντά στον παράνομο εβραϊκό εποικισμό Σαβέι Σομρόν που είχε εκκενωθεί το 2005 επί πρωθυπουργίας Αριέλ Σαρόν. Οι έξι συλληφθέντες κατηγορούνται πως είναι μέλη της «Ισλαμικής Τζιχάντ».

Η «Ισλαμική Τζιχάντ» επίσημα δεν ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του 25χρονου, αλλά εκπρόσωπός της δήλωσε σε δημοσιογράφους πως η δολοφονία του Εβραίου εποίκου έγινε σε αντίποινα για την προ μίας βδομάδας δολοφονία νεαρού Παλαιστίνιου στη Νάμπλους της Δυτικής Οχθης.

Στο μεταξύ, από τα ξημερώματα της Παρασκευής έως και το Σαββατοκύριακο σημειώθηκαν διαδοχικές επιθέσεις Εβραίων εποίκων κατά Παλαιστινίων σε χωριά της Δυτικής Οχθης, σε αντίποινα για τη δολοφονία του 25χρονου εποίκου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό πολλών δεκάδων.

Σοβαρές συγκρούσεις σημειώθηκαν και στη συνοικία της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, Σέιχ Τζαράχ, στη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκε και ένας Παλαιστίνιος φωτορεπόρτερ του «Associated Press» που γρονθοκοπήθηκε εν ψυχρώ από αστυνομικούς όταν κάλυπτε τις βίαιες επιθέσεις τους σε βάρος Παλαιστινίων αμάχων. Για τον τραυματισμό του φωτορεπόρτερ διαμαρτυρήθηκε στις ισραηλινές αρχές εκπρόσωπος του πρακτορείου, τα κεντρικά γραφεία του οποίου στην πόλη της Γάζας είχαν βομβαρδιστεί τον περασμένο Μάη από την ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ