Τρίτη 21 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΚΟΓΚΡΕΣΟ
Συνέχεια σε παζάρια και αντιθέσεις για τα πακέτα στήριξης του κεφαλαίου

Εντείνονται οι ενδοαστικές κόντρες και τα πολύμηνα παζάρια στους κόλπους των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ γύρω από τη μοιρασιά των νέων μεγάλων πακέτων για τη στήριξη της αμερικανικής καπιταλιστικής οικονομίας και της περιβόητης «πράσινης» ανάπτυξης, όπως έδειξε και η άρνηση του Δημοκρατικού γερουσιαστή, Τζο Μάντσιν, να στηρίξει το νομοσχέδιο με το λεγόμενο «κοινωνικό πακέτο» της κυβέρνησης Μπάιντεν, ύψους 1,75 τρισ. δολαρίων, για τις «πράσινες» μπίζνες, τη διασφάλιση καταρτισμένων εργατικών χεριών, την προώθηση ορισμένων μέτρων διαχείρισης της ακραίας φτώχειας κ.ά.

Ο Μάντσιν δικαιολόγησε τη στάση του εστιάζοντας σε επιπτώσεις από την πιθανή εφαρμογή του επίμαχου νομοσχεδίου («Build Back Better») στο χρέος των ΗΠΑ και στον πληθωρισμό.

Ο Λευκός Οίκος αποδοκίμασε τον Δημοκρατικό γερουσιαστή, κάνοντας λόγο για «ξαφνική και ανεξήγητη ανατροπή». Η δε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, ανέφερε ότι «ο αγώνας για το "Build Back Better" είναι πολύ σημαντικός για να εγκαταλείψουμε. Θα βρούμε έναν τρόπο να προχωρήσουμε το επόμενο έτος».

Μετά από πολλά παζάρια και εντός των Δημοκρατικών, το νομοσχέδιο είχε ψηφιστεί τον Νοέμβρη στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ωστόσο δεν προχωρά η έγκρισή του στη Γερουσία, όπου Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι έχουν από 50 έδρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ