Σάββατο 16 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Εστησαν φιέστα για να δικαιολογήσουν το Μεσαίωνα

Δε χάνει καιρό ούτε περιορίζει τα μέσα που μπορεί να διαθέσει η Ευρωπαϊκή Ενωση, για να επιβάλει στην κοινωνία την αντεργατική και βαθιά αντιλαϊκή πολιτική της. Αυτή την πολιτική, την «απασχολησιμότητα», την «επιχειρηματικότητα», την «προσαρμοστικότητα» και τη «διά βίου μάθηση», εξύμνησαν χτες ο οργανισμός «Τζενερέσιον Γιούροπ» και τρεις νέοι, οι οποίοι μετείχαν από την πλευρά της Ελλάδας στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νέων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, με θέμα «Το μέλλον της εργασίας».

Ενα μέλλον αναχρονιστικό, μεσαιωνικό, μαύρο κι άραχνο, το οποίο θέλησαν να παρουσιάσουν «ρόδινο», με κριτήριο την υλοποίηση της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης!

Δεν είναι τυχαίο ότι ένας από τους βασικούς ομιλητές ήταν ο υφυπουργός Εργασίας Λ. Τζιόλας, ο οποίος χαιρέτισε το πρόσφατο συνέδριο και τις προτάσεις του (για την καλύτερη εφαρμογή των παραπάνω κατευθύνσεων). Ούτε ότι χορηγοί του «μη κυβερνητικού οργανισμού» «Τζενερέσιον Γιούροπ», στο σκέλος που αφορά την Ελλάδα και την Κύπρο, είναι η πολυεθνική «Κόκα - Κόλα» και η «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ΑΕ», εκπρόσωποι των οποίων τοποθετήθηκαν χτες για το συνέδριο. Ενα συνέδριο που σκοπό είχε να εμφανίσει αυθαίρετα τους νέους της Ευρωπαϊκής Ενωσης να... απαιτούν οι ίδιοι τον αντεργατικό μεσαίωνα που θέλει να τους επιβάλει το κεφάλαιο!

Στην παρουσίαση μίλησε και η Μαριέττα Γιαννάκου από τη ΝΔ, η οποία βρήκε εξαιρετικά πολλά σημεία συμφωνίας με τον υφυπουργό. Ο Ι. Κοκκάλας, αναπληρωτής διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Α. Αμπαριώτου, αναπληρώτρια διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εκθείασαν από την πλευρά τους τις προτάσεις των... νέων και τη δραστηριότητα του οργανισμού.

Τι πρότειναν οι εντεταλμένοι νέοι; Αναθεώρηση των ρυθμίσεων για την ελεύθερη διακίνηση εργαζομένων, μπροστά και στη διεύρυνση της ΕΕ. Πανευρωπαϊκό... ΟΑΕΔ που θα διευκολύνει την κινητικότητα. Ενταξη της επιχειρηματικότητας στην εκπαίδευση. Τυποποίηση των διαδικασιών για τη δημιουργία επιχείρησης σε όλα τα κράτη - μέλη. Ανάπτυξη της διά βίου μάθησης!

Λεπτομέρεια: Οι τρεις αντιπρόσωποι της Ελλάδας εκπροσωπούσαν υποτίθεται τον «μέσο νέο» εργαζόμενο, φοιτητή, ελεύθερο επαγγελματία. Υπήρξαν περίπου 4.000 αιτήσεις συμμετοχής. Επιλέχθηκαν αρχικά 317, από τους οποίους η κριτική επιτροπή στις Βρυξέλλες επέλεξε 3! Τον διευθύνοντα σύμβουλο γραφείου ευρέσεως εργασίας του διαδικτύου, μια ασκούμενη δικηγόρο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες και έναν διδακτορικό ερευνητή εργασιακών σχέσεων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ