Πέμπτη 13 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΡΩΜΗ.-- Συνεχίζεται στην Ιταλία το σαρωτικό κύμα θανάτων στους χώρους δουλειάς, με συντηρητικούς υπολογισμούς να αναφέρουν τουλάχιστον 800 εργατικά δυστυχήματα το 2021. Προχτές ένας 50χρονος εργάτης σκοτώθηκε όταν καταπλακώθηκε από εκσκαφέα στην περιοχή Μπριάντσα, βόρεια του Μιλάνου. Μία μέρα πριν, τη Δευτέρα, ένας 63χρονος πέθανε σε εργοτάξιο με παρόμοιο τρόπο, όταν ο κάδος του εκσκαφέα τον χτύπησε στο κεφάλι, και πάλι στην περιοχή του Μιλάνου.

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.-- Συνθήκες καύσωνα αντιμετωπίζει η Αργεντινή, με 40 βαθμούς Κελσίου, με αποτέλεσμα χτες να καταρρεύσει το ιδιωτικοποιημένο σύστημα ηλεκτροδότησης. Πάνω από 700.000 νοικοκυριά στην πρωτεύουσα Μπουένος Αϊρες έμειναν για ώρες χωρίς ρεύμα, ενώ εξαιτίας αυτού του προβλήματος παρατηρήθηκαν δυσκολίες στο σύστημα καθαρισμού του νερού.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Τουλάχιστον 8 άτομα σκοτώθηκαν χτες και άλλα 9 τραυματίστηκαν από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε δρόμο που οδηγεί στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Σομαλίας, Μογκαντίσου. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν τζιχαντιστές της οργάνωσης «Αλ Σεμπάμπ», οι οποίοι αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους ότι είχαν στόχο «ξένους αξιωματούχους». Η επίθεση σημειώνεται μερικές μέρες μετά τη σύναψη συμφωνίας από τους Σομαλούς ηγέτες για τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών τον Φλεβάρη, μετά από συνεχείς καθυστερήσεις.

ΧΑΡΤΟΥΜ.-- Την καταγγελία ότι οι δυνάμεις της αστυνομίας έχουν ρίξει επανειλημμένως δακρυγόνα από παράθυρα της αίθουσας Επειγόντων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στην πρωτεύουσα του Σουδάν, Χαρτούμ, για να αναγκάσουν τους τραυματίες διαδηλωτές να βγουν έξω, έκαναν σήμερα εκπρόσωποι της Ιατρικής Ενωσης του Σουδάν.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Στη Βρετανία επιστρέφει η Αράς Αμίρι, Ιρανή υπάλληλος του «Βρετανικού Συμβουλίου», η οποία είχε συλληφθεί στην Τεχεράνη και καταδικαστεί σε 10 χρόνια φυλακή για κατασκοπεία. Η απελευθέρωσή της κατέστη δυνατή μετά την προσφυγή της στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ιράν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ