Παρασκευή 14 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΑΝΙΑ
Παραμένει φυλακισμένος ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας ξένων πληροφοριών της Δανίας, Λαρς Φίντσεν, παραμένει υπό κράτηση για την εμπλοκή του σε μια υπόθεση διαρροής «άκρως απόρρητων» πληροφοριών, και είναι ο μόνος από τους τέσσερις νυν και πρώην αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών που κρατείται ενώ εξελίσσεται η έρευνα.

Οι αξιωματούχοι των δύο υπηρεσιών πληροφοριών της Δανίας συνελήφθησαν τον Δεκέμβρη με κατηγορίες για διαρροή άκρως απόρρητων πληροφοριών, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν στη Δανία ή στα κράτη - μέλη της ΕΕ ή του ΝΑΤΟ «σοβαρή ή εξαιρετικά σοβαρή ζημιά» εάν μεταβιβαστούν, ανέφερε η Δανέζικη Υπηρεσία Ασφάλειας και Πληροφοριών (PET) στο «Ρόιτερς».

Η υπόθεση, για την οποία οι αρχές έχουν δώσει στη δημοσιότητα πολύ λίγες πληροφορίες, δικάζεται κεκλεισμένων των θυρών. Οι ακριβείς κατηγορίες και η φύση των πληροφοριών που διέρρευσαν δεν έχουν δημοσιευθεί.

Στο μεταξύ, έκθεση της Δανέζικης Υπηρεσίας Ασφάλειας και Πληροφοριών προειδοποίησε χτες για «αυξανόμενη απειλή κατασκοπείας» από τη Ρωσία, την Κίνα, το Ιράν και άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής της Αρκτικής (Γροιλανδία, Νήσοι Φερόε), όπου παγκόσμιες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ανταγωνίζονται για την πρόσβαση σε πόρους και θαλάσσιες οδούς.

Η έκθεση υπογράμμισε επίσης ότι ξένες υπηρεσίες πληροφοριών επιχείρησαν να έρθουν σε επαφή με φοιτητές, ερευνητές και εταιρείες για να συλλέξουν πληροφορίες σχετικά με την τεχνολογία και την έρευνα στη Δανία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ