Σάββατο 15 Γενάρη 2022 - Κυριακή 16 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επεκτείνονται οι αναστολές συμβάσεων

Με ψίχουλα, που δεν ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια ευρώ, η κυβέρνηση επιχειρεί «να κλείσει τα στόματα» χιλιάδων εργαζομένων στους χώρους της Ψυχαγωγίας και του Θεάματος, της Εστίασης και του Τουρισμού, που δοκιμάζονται σκληρά από την απώλεια εισοδήματος λόγω των μέτρων που επιβλήθηκαν για την πανδημία. Στο πλαίσιο αυτό, τα συναρμόδια υπουργεία ανακοίνωσαν την Παρασκευή το γνωστό μέτρο των προσωρινών αναστολών εργασίας εργαζομένων μέσα στον Γενάρη με την αποζημίωση ειδικού σκοπού, που περιορίζεται στα 534 ευρώ, όταν η αναστολή ισχύει για ολόκληρο τον μήνα.

Συγκεκριμένα, από 1/1 και μέχρι τις 31/1 έχουν ήδη δυνατότητα να θέτουν σε προσωρινή αναστολή το 100% των εργαζομένων τους οι επιχειρήσεις σε νυχτερινά κέντρα και μπαρ, αίθουσες συναυλιών και επαγγέλματα συναφή με τη μουσική. Στο παραπάνω προστίθεται το εξής: Από 14/1 και μέχρι τις 31/1 επεκτείνεται η δυνατότητα να θέτουν σε αναστολή το 100% των εργαζομένων τους οι επιχειρήσεις στους κλάδους του θεάματος, θέατρα, διοργάνωση γάμων και εκδηλώσεων, και στους παιδότοπους.

Για την ίδια χρονική περίοδο μπορούν να τίθενται σε αναστολή έως 25% των εργαζομένων τους σε επιχειρήσεις Εστίασης, τροφοδοσίας εκδηλώσεων (catering), ξενοδοχεία, ταξιδιωτικά γραφεία και υπηρεσίες κρατήσεων, κινηματογράφους, οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων, γυμναστήρια, πάρκα αναψυχής κ.λπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ