Σάββατο 15 Γενάρη 2022 - Κυριακή 16 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απολογία Δούρου στη δίκη για την Μάνδρα

Απολογήθηκε την Παρασκευή στη δίκη για τις πλημμύρες στη Μάνδρα και στη Δυτική Αττική το 2017, όπου έχασαν τη ζωή τους 25 άνθρωποι, η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου. Συνολικά 21 παράγοντες της Τοπικής Διοίκησης αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, της σωματικής βλάβης εξ αμελείας, της πλημμύρας εξ αμελείας και της παράβασης καθήκοντος.

Η πρώην περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ αρχικά μίλησε για «ακραίο καιρικό φαινόμενο» και ότι «της καταλογίζονται περισσότερες ευθύνες από εκείνες που της αναλογούν», ενώ έκανε λόγο για «ανάληψη πολιτικής και όχι ποινικής ευθύνης», σε μια προσπάθεια να επιρρίψει τις ευθύνες σε υφισταμένους της. Είπε χαρακτηριστικά: «Αν πραγματικά υπάρχουν αμέλεια ή παραλείψεις άλλων, αυτοί να αναλάβουν την ποινική ευθύνη και εγώ την πολιτική για τις πράξεις τους». Στο ίδιο πνεύμα συμπλήρωσε ότι γίνονταν αντιπλημμυρικά έργα και ότι για το συγκεκριμένο έργο «δεν μου αναφέρθηκε ποτέ ζήτημα καθυστέρησης».

Τις επόμενες μέρες η δίκη θα συνεχιστεί με τις καταθέσεις τοπικών παραγόντων, όπως είναι ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, οι τότε δήμαρχοι Μάνδρας, Ελευσίνας και Μεγαρέων, στελέχη της Πολεοδομίας και των αρμόδιων δήμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ