Πέμπτη 27 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ Ο ΛΑΟΣ!
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΕΥΒΟΙΑ
Για τρίτη μέρα συνεχίζονταν τα προβλήματα

Συνεχίστηκε για τρίτη μέρα, χτες, η ταλαιπωρία για τον λαό και τους εργαζόμενους σε Βοιωτία, Εύβοια και Λοκρίδα Φθιώτιδας. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις χτες το μεσημέρι δόθηκαν στην κυκλοφορία κεντρικοί οδικοί άξονες, όπως αυτός που συνδέει τη Χαλκίδα με τη βόρεια Εύβοια, τη Θήβα με τη Λιβαδειά κ.α.

Την ίδια στιγμή, με δυσκολία και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες μπορούσε κανείς να προσεγγίσει ορεινά και ημιορεινά χωριά σε Εύβοια, Βοιωτία και Λοκρίδα, ενώ απροσπέλαστο παρέμενε το εσωτερικό οδικό δίκτυο, ακόμη και σε μεγάλες πόλεις όπως η Θήβα, η Λιβαδειά και η Αταλάντη. Για μία ακόμη μέρα συνεχίστηκαν οι παρεμβάσεις για τον απεγκλωβισμό κατοίκων, ενώ δεν έλειψαν οι περιπτώσεις όπου χρειάστηκε η παρέμβαση της ΕΜΑΚ για τη μεταφορά ασθενών.

Μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η ΚΟ Καρύστου του ΚΚΕ καταγγέλλει ότι χτες Τετάρτη η περιοχή παρέμενε αποκλεισμένη για τρίτη μέρα, ενώ δεν πραγματοποιήθηκαν δρομολόγια των πλοίων από το Μαρμάρι και τα Νέα Στύρα. Την τραγική κατάσταση στο εσωτερικό δίκτυο της Λιβαδειάς και στο υπόλοιπο επαρχιακό δίκτυο της περιοχής καταγγέλλει τέλος με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Λιβαδειάς.

Στην Κρήτη

Εντονες χιονοπτώσεις σημειώνονταν χτες σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κρήτης, ενώ χιονόνερο κατά διαστήματα έπεφτε ακόμα και σε παραλιακά σημεία. Τα προβλήματα με τους σεισμόπληκτους που μένουν σε καταυλισμούς είχαν συνέχεια, αφού από το βράδυ της Τρίτης στον καταυλισμό του Αρχοντικού δεν υπήρχε νερό, λόγω παγωμένων σωληνώσεων. Αργότερα το πρόβλημα αποκαταστάθηκε.

Παράλληλα, υπήρξαν καταγγελίες από σεισμόπληκτους ότι κάποια κοντέινερ έβαζαν νερά. Δυσκολίες σημειώθηκαν με νεφροπαθείς και άτομα με άλλα προβλήματα υγείας που έπρεπε να μεταφερθούν σε νοσοκομείο. Η μεταφορά τους έγινε από συγγενείς και με τη χρήση αγροτικών οχημάτων.

Στο μεταξύ, σώος εντοπίστηκε ο κτηνοτρόφος που την Τρίτη είχε εγκλωβιστεί στο ποιμνιοστάσιό του, στη θέση Κατωφύγι του δήμου Βιάννου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ