Πέμπτη 27 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΑΙΔΩΝ
Τώρα μετακινούν και ειδικευόμενους παιδίατρους για να στελεχώσουν εμβολιαστικά κέντρα

Ενώ παραμένει εκτός εφημεριών το Παίδων Πεντέλης

Για τρίτη συνεχόμενη μέρα το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης παρέμενε χτες αποκλεισμένο από τα χιόνια, με τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν την πρωτοφανή, πλήρη απουσία εκχιονιστικών μέσων μέχρι και χτες, την ανάγκη μεταφοράς νοσηλευόμενου παιδιού που διαγνώστηκε με COVID τη Δευτέρα, χωρίς να γίνεται εφικτή, και την «ξεκούραση» στα γραφεία νοσηλείας από τους εφημερεύοντες γιατρούς και νοσηλευτές.

Χτες μάλιστα η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι εμβολιασμοί παιδιών 5 - 11 ετών οι οποίοι είχαν προγραμματιστεί στο Παίδων Πεντέλης και στο εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» αναστέλλονται. Ωστόσο το νοσοκομείο όχι μόνο δεν εντάσσεται στις εφημερίες που έχουν κοπεί με πρόσχημα τον εμβολιασμό παιδιών, αλλά χτες βγήκε και εκτός της πρωινής εφημερίας (8 π.μ. - 2 μ.μ.).

Ο όγκος των περιστατικών έχει προστεθεί στις έτσι κι αλλιώς αυξημένες προσελεύσεις των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού», με το προσωπικό να παραμένει αποδεκατισμένο και εξουθενωμένο και με τους μικρούς ασθενείς και τις οικογένειές τους να υπομένουν την πολύωρη αναμονή και την ταλαιπωρία. Μόνος κερδισμένος και πάλι από αυτό το χάλι στα παιδιατρικά νοσοκομεία, προφανώς, ο ιδιωτικός τομέας.

Αποψιλώνονται κι άλλο τα παιδιατρικά νοσοκομεία

Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, τώρα τα παιδιατρικά νοσοκομεία είναι μπροστά στον κίνδυνο να χάσουν κι άλλο προσωπικό, αφού το υπουργείο Υγείας με εξαιρετικά επείγον έγγραφό του αποφάσισε τη ...«στελέχωση εμβολιαστικών κέντρων MEGA ("Προμηθέας" κ.ά.)» προκειμένου «να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός στον παιδικό πληθυσμό». Και για να γίνει αυτό η κυβέρνηση αντί να ενισχύσει την ΠΦΥ μετακινεί 16 ειδικευόμενους γιατρούς, ειδικότητας Παιδιατρικής, «για χρονικό διάστημα ενός μηνός με ημερομηνία έναρξης την Πέμπτη 27/1/2022» από τα δημόσια νοσοκομεία!

Συγκεκριμένα, το ημερήσιο πρόγραμμα μετακινήσεων ανά νοσοκομείο προβλέπει:

7 ειδικευόμενους παιδίατρους από το Παίδων «Αγία Σοφία», 6 από το Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», 3 από το Παιδιατρικό Τμήμα του Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα». Με άλλα λόγια, καταφέρνει ένα ακόμα σοβαρό πλήγμα στη λειτουργία και των τριών παιδιατρικών νοσοκομείων της Αττικής, χρησιμοποιώντας τον αναγκαίο εμβολιασμό ως άλλοθι για την αποψίλωσή τους. Είναι κι αυτό άλλη μια γεύση του «νέου ΕΣΥ», των κλειστών - συγχωνευμένων νοσοκομείων, των ΣΔΙΤ, της αύξησης πληρωμών για λιγότερες δωρεάν υπηρεσίες.

Τις κινήσεις αυτές της κυβέρνησης καταγγέλλουν οι ειδικευόμενοι γιατροί του «Αγία Σοφία», που αποφάσισαν να μη μετακινηθεί κανένας συνάδελφός τους στο mega εμβολιαστικό κέντρο, αρνούμενοι να δώσουν ονόματα, αφού όπως λένε «δεν περισσεύει κανένας!». Σήμερα μάλιστα καλούν σε συγκέντρωση στον χώρο του νοσοκομείου στις 8.30 π.μ., ώστε να καθορίσουν τις επόμενες ένεργειές τους για τη διεκδίκηση πλήρους στελέχωσης όλων των παιδιατρικών νοσοκομείων και της ΠΦΥ με μόνιμο προσωπικό, καθώς επίσης για απεμπλοκή του προσωπικού του νοσοκομείου από τους εμβολιασμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ