Τρίτη 1 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ
Καθορίζουν τα επόμενα αγωνιστικά τους βήματα ενάντια στους εγκληματικούς σχεδιασμούς

Την Πέμπτη η Γενική Συνέλευση του σωματείου της Λάρυμνας

Τα επόμενα αγωνιστικά τους βήματα απέναντι στους εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης και της ΕΕ για την εκποίηση της ΛΑΡΚΟ θα καθορίσουν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Λάρυμνας σε έκτακτη Γενική Συνέλευση που συγκάλεσε το Σωματείο τους για την Πέμπτη 3 Φλεβάρη, στις 11 π.μ., στον κινηματογράφο «Ιλιον».

Για σήμερα Τρίτη είναι προγραμματισμένη η συζήτηση μεταξύ των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ και των αρμόδιων υπουργείων (Οικονομικών - ΥΠΕΚΑ - Εργασίας). Αύριο Τέταρτη το ΔΣ σε συνεδρίαση θα αποτιμήσει τη συζήτηση και θα καθορίσει τις θέσεις και τις προτάσεις του στην επικείμενη Γενική Συνέλευση.

Σε ανακοίνωσή του το επιχειρησιακό Σωματείο στο εργοστάσιο της Λάρυμνας τονίζει πως αυτό που απομένει για να μπουν στην τελική ευθεία οι διαγωνισμοί εκποίησης της ΛΑΡΚΟ είναι να «ξεμπερδέψει» από τους εργαζόμενους, τα δικαιώματά τους και τον αγώνα τους και να σταματήσει η παραγωγική λειτουργία. «Το τελευταίο "αγκάθι" για να περπατήσουν είναι το πώς θα σταματήσουν τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ, πώς θα σαλαμοποιήσουν και θα διασπάσουν τους εργαζόμενους, πώς θα πραγματοποιήσουν αναίμακτα και χωρίς πολιτικό κόστος απολύσεις, πώς θα μας βγάλουν από τις εργασίες μας στο εργοστάσιο και από τα σπίτια μας στον οικισμό», τονίζει το Σωματείο.

Σημειώνει επίσης ότι «η πλήρης και απαξιωτική εγκατάλειψη» που επικρατεί στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ «φάνηκε με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο τις μέρες της κακοκαιρίας και την καθυστέρηση της μισθοδοσίας όλων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ». Παράλληλα, κάνει αναφορά στην επανεμφάνιση του αφηγήματος περί «υπερχρεωμένης ΛΑΡΚΟ, που κοστίζει εκατομμύρια στον λαό» και τις πιέσεις της ΕΕ, τονίζοντας ότι «η συγχρονισμένη επίθεση που γίνεται μέσα από τις τοποθετήσεις της κυβέρνησης και τα δημοσιεύματα συγκεκριμένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, τις αποφάσεις των δικαστηρίων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά και από διαρροές κύκλων της κυβέρνησης, κάνει ολοφάνερο ότι ετοιμάζεται το "επόμενο βήμα" της εγκληματικής εκποίησης της ΛΑΡΚΟ, οι δεσμευτικοί διαγωνισμοί».

Στο πλαίσιο αυτό σημειώνεται ότι η μαζική συμμετοχή όλων των εργαζομένων, η καλή ενημέρωση για τις εξελίξεις, η συζήτηση, οι αποφάσεις και η λήψη μέτρων στη βάση να δυναμώσουν η ενότητα, η αποφασιστικότητα, η αλληλεγγύη και η αποτελεσματικότητα του αγώνα που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα, «είναι αυτά που θα καθορίσουν το μέλλον μας, που θα μας οδηγήσουν "ένα βήμα" πιο κοντά στη διασφάλιση της λειτουργίας, όλων των θέσεων εργασίας και στην καταβολή, στο 100%, σύμφωνα με τις ΣΣΕ, του μόχθου της μέχρι σήμερα εργασίας που μας χρωστά η κυβέρνηση ως εργοδότης».

Κλείνοντας, το Σωματείο τονίζει την κρισιμότητα των εξελίξεων και καλεί σε συνέχιση του αγώνα απαιτώντας:

  • Λέμε ΟΧΙ στο κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ και τον μαρασμό του τόπου μας.
  • Λέμε ΟΧΙ στις απολύσεις, δεν θα επιτρέψουμε τη σαλαμοποίηση και τη διάσπαση των εργαζομένων. Δεν θα ανεχτούμε την απληρωσιά.
  • Δεν εγκαταλείπουμε τον αγώνα για να παραμείνουμε στην εργασία μας και τα σπίτια μας. Δεν έχουμε πού να πάμε.
  • Ο μόχθος σκληρής εργασίας μάς ανήκει. Δεν χαρίζεται ούτε παίρνει εκπτώσεις. Η καταβολή όλων των υποχρεώσεων που έχει η κυβέρνηση ως εργοδότης απέναντί μας και απορρέουν από τις Συλλογικές και ατομικές Συμβάσεις θα γίνει στο 100%.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ