Τρίτη 1 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
Σύσκεψη σωματείων και φορέων την Πέμπτη

Οργάνωση της πάλης για την προστασία της υγείας, των μισθών και του λαϊκού εισοδήματος

Σε σύσκεψη την Πέμπτη 3 Φλεβάρη, στις 5.30 μ.μ., στη μεγάλη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας (Χαριλάου 28) καλεί συνδικάτα και φορείς της Δυτικής Αττικής το Σωματείο Εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Θέμα της σύσκεψης είναι: «Οργάνωση του αγώνα για την υπεράσπιση της υγείας, για την προστασία των μισθών και του λαϊκού εισοδήματος». Οπως σημειώνει στο κάλεσμά του το Σωματείο του «Θριασίου», «οι πανηγυρισμοί κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ενωσης και επιχειρηματικών ομίλων για τους υψηλούς ρυθμούς αύξησης του ΑΕΠ (και των επιχειρηματικών κερδών) συμβαδίζουν με την απελπισία και την αγανάκτηση που νιώθει κάθε λαϊκή οικογένεια με τα τιμολόγια του ρεύματος, την τιμή του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, τις καθημερινές σχεδόν ανατιμήσεις σε βασικά είδη».

Υπογραμμίζει ότι η πρόσφατη κακοκαιρία και οι πυρκαγιές στη Β. Εύβοια και στην Αττική, οι πλημμύρες στη Μάνδρα και την Καρδίτσα, ο σεισμός στην Κρήτη «ανέδειξαν τη μεγάλη έλλειψη αναγκαίων υποδομών (αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας και αντισεισμικής θωράκισης), οι οποίες είτε δεν κατασκευάζονται είτε δεν εκσυγχρονίζονται επειδή δεν αποφέρουν άμεσο ή ικανοποιητικό κέρδος στους επιχειρηματικούς ομίλους. Ενώ και η πρόσφατη πυρκαγιά στο διυλιστήριο των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα επιβεβαίωσε ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος για Βιομηχανικό Ατύχημα Μεγάλης Εκτασης και ανέδειξε την επιτακτική ανάγκη για ουσιαστικά μέτρα προστασίας εργαζομένων και κατοίκων και για ενίσχυση του Νοσοκομείου "Θριάσιο" και των Κέντρων Υγείας της περιοχής.

Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι απέναντί μας έχουμε κυρίως τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που τα συμφέροντά τους υπηρετεί η πολιτική κυβερνήσεων και Ευρωπαϊκής Ενωσης που τσακίζει τα δικαιώματά μας», σημειώνει μεταξύ άλλων το Σωματείο Εργαζομένων στο κάλεσμά του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δυναμώνει η πολύμορφη δράση, κλιμάκωση με απεργία τον Νοέμβρη (2024-09-21 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η πάλη για την επαναλειτουργία του ως γενικού νοσοκομείου (2021-04-14 00:00:00.0)
Ανοιχτή σύσκεψη για το πρόβλημα της δυσοσμίας από τα ΕΛΠΕ (2020-07-02 00:00:00.0)
Συγκέντρωση με αιχμή τη ρύπανση και τη δυσοσμία των ΕΛΠΕ (2020-03-04 00:00:00.0)
Αγωνιστική δράση για τα μεγάλα προβλήματα στην Υγεία (2019-07-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ