Τρίτη 1 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ετοιμη για νέες μεγάλες μάχες μετά το 26ο Συνέδριο

Ο «Πανοικοδομικός Ενωτικός Δημοκρατικός Συνδυασμός» κατέλαβε όλες τις έδρες στο ΔΣ

Με την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, Ελεγκτικής Επιτροπής, Γενικού Συμβουλίου και αντιπροσώπων για το Συνέδριο της ΓΣΕΕ, ολοκληρώθηκαν την περασμένη Κυριακή 30 Γενάρη οι εργασίες του 26ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας.

Στις εκλογές, που έγιναν για την ανάδειξη των νέων οργάνων, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Ο «Πανοικοδομικός Ενωτικός Δημοκρατικός Συνδυασμός (ΠΕΔΣ)», που στηρίζεται από τις ταξικές δυνάμεις, πήρε 137 ψήφους, καταλαμβάνοντας όλες τις έδρες για το Διοικητικό Συμβούλιο (31 από 28 προηγούμενα), για την Ελεγκτική Επιτροπή 5 έδρες όσες και προηγούμενα και για το Γενικό Συμβούλιο τις 26 έδρες (24 προηγούμενα).

Για την εκλογή αντιπροσώπων στο συνέδριο της ΓΣΕΕ ο «Πανοικοδομικός Ενωτικός Δημοκρατικός Συνδυασμός (ΠΕΔΣ)» πήρε 117 ψήφους, εκλέγοντας 13 αντιπροσώπους, όσους και προηγούμενα.

Ο συνδυασμός «Συνδικαλιστική Ενότητα Οικοδόμων», που στηρίζεται από την ΠΑΣΚΕ, δεν συγκρότησε ψηφοδέλτιο για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες και έχασε τις 3 έδρες που είχε στο Διοικητικό Συμβούλιο και τις 2 έδρες στο Γενικό Συμβούλιο.

Το Συνέδριο της Ομοσπονδίας είχε ξεκινήσει την Παρασκευή 28 Γενάρη, με σύνθημα «Δυναμώνουμε τον αγώνα. Με πείσμα, αντοχή και αλληλεγγύη, χτίζουμε τις προϋποθέσεις για το σήμερα και το αύριο των αναγκών μας».

Στη διάρκεια των εργασιών, χαιρετισμούς απηύθυναν: Από την Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ) ο γενικός γραμματέας της, Γιώργος Μαυρίκος, από το ΠΑΜΕ ο Νίκος Μαυροκέφαλος, από την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας η πρόεδρός της Χριστίνα Σκαλούμπακα. Επίσης, από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων ο Σπύρος Νικολόπουλος, μέλος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου. Από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών ο Βαγγέλης Καραγιάννης και από την Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής ο αντιπρόεδρός της, Νίκος Πετρόπουλος.

Διαβάστηκαν επίσης χαιρετιστήρια μηνύματα που έστειλαν ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Ενωσης Οικοδόμων και Ξύλου (UITBB), Μιχάλης Παπανικολάου και ο κεντρικός οργανωτικός γραμματέας της Συντεχνίας των Οικοδόμων Κύπρου, Ευτύχης Παπαμιχαήλ.

Στις εργασίες του συνεδρίου παραβρέθηκε και ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Να περάσουμε στην αντεπίθεση για μια ζωή όπως μας αξίζει!

«Με αισιοδοξία και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας μπορούμε να τα καταφέρουμε», σημείωσε μεταξύ άλλων, παρουσιάζοντας την εισήγηση της απερχόμενης διοίκησης ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιάννης Τασιούλας. Ενώ συμπλήρωσε πως ούτε πρέπει να παραγνωρίζουμε τις δυσκολίες, ούτε να υποκλινόμαστε σε αυτές. «Αντλούμε δύναμη από την τεράστια ιστορία του κλάδου, τους μεγάλους αγώνες και φιλοδοξούμε και εμείς να γράψουμε τις δικές μας σελίδες στο βιβλίο των αγώνων, να συμβάλουμε οι εργαζόμενοι του κλάδου και γενικά να περάσουμε στην αντεπίθεση για μια ζωή όπως πραγματικά την ονειρευόμαστε, όπως πραγματικά μας αξίζει».

Ο Γιάννης Τασιούλας μετέφερε επίσης την πρόταση για κήρυξη πανελλαδικής, πανοικοδομικής απεργίας στα τέλη Φλεβάρη - αρχές Μάρτη, με επίκεντρο των διεκδικήσεων τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, την Ασφάλιση και την προστασία του εισοδήματος από το κύμα των ανατιμήσεων και της ακρίβειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ