Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τέσσερις ακόμα παραστάσεις για την «Αυλή των θαυμάτων»

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών «φιλοξενεί» την «Αυλή των θαυμάτων», του Ιάκωβου Καμπανέλλη, για τέσσερις ακόμα παραστάσεις, σήμερα Τετάρτη 23, αύριο Πέμπτη 24, την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Φλεβάρη.

Ο σκηνοθέτης Χρήστος Σουγάρης και ο σολίστ και συνθέτης Στέφανος Κορκολής, ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος που υπογράφει τους στίχους, η Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου τη δραματουργία και ο Φωκάς Ευαγγελινός τις χορογραφίες είναι οι συντελεστές αυτής της ιδιαίτερης εκδοχής του πλέον εμβληματικού έργου του νεοελληνικού θεάτρου σε μορφή μιούζικαλ, υποστηριζόμενο από ένα δυνατό σύνολο ηθοποιών.

Μικρασιατική Καταστροφή, χιλιάδες οι ξεριζωμένοι, μακρόχρονα σκληρό μεροδούλι - μεροφάι και αγώνας για καλύτερη ζωή. Και ήρθαν πόλεμος, Κατοχή και Αντίσταση, διωγμοί και δύσκολα χρόνια... Ο λαός βιώνει τη φτώχεια, την ανεργία, τον αγώνα για το μεροκάματο, την αναγκαστική μετανάστευση και έξωση από τις νοικιασμένες «καμαρούλες μια σταλιά» σε προπολεμικά σπίτια, λόγω αντιπαροχής, στις δεκαετίες του '50 και του '60. Τη ζωή αυτήν τη βίωσε, από νεαρή ηλικία, και ο Ιάκωβος Καμπανέλλης και εμπνευσμένος από αυτήν την βιωμένη πραγματικότητα τη «μετέπλασε» θεατρικά, με άφθαστο ρεαλισμό, στην «Αυλή των θαυμάτων». Ενα έργο πρωτοπόρο, «ορόσημο» της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας. Υπόδειγμα της δραματουργικής τέχνης - όσον αφορά το θέμα, τη μυθοπλασία, την ηθογράφηση ενός λαού.

Παίζουν: Γιώργος Γάλλος, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Κατερίνα Παπουτσάκη, Ρούλα Πατεράκη, Φιλαρέτη Κομνηνού, Μάνος Βακούσης, Κόρα Καρβούνη κ.ά.

Στη διεύθυνση της δεκαμελούς ορχήστρας ο Αναστάσιος Συμεωνίδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ