Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Συγκέντρωση για να σκεπαστεί η επέκταση της λεωφόρου Κύμης

Συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα κάτοικοι του δήμου Ηρακλείου Αττικής, με αφορμή τα έργα που θα γίνουν στη λεωφόρο Κύμης, ζητώντας να σκεπαστεί (να γίνει υπόγεια) το τμήμα της επέκτασης της λεωφόρου που θα περνά από την περιοχή τους.

Ζητούν επίσης την κάλυψη του αντίστοιχου τμήματος της Αττικής Οδού και να γίνουν χώροι πράσινου στη συγκεκριμένη περιοχή. Δηλώνουν δε αποφασισμένοι να μη σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση δημοπράτησε το έργο χτες.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το 5ο Γυμνάσιο και πορεύτηκαν μέχρι τη συμβολή της λεωφόρου Πλαπούτα με τη λεωφόρο Κύμης, επανερχόμενοι στο σημείο εκκίνησής τους.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ηρακλείου Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Γιώργος Ζαχάρος και Εύη Βλαντή.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο προβλέπεται να κοστίσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και έχει σχεδιαστεί με πρόβλεψη για ένα ανοιχτό όρυγμα 361 μέτρων που θα ξεκινά από τη συμβολή της λεωφόρου Κύμης με την Πλαπούτα, βυθιζόμενο κάτω από το κτήμα Φιξ, κόβοντας έτσι την οδική επικοινωνία μεγάλου τμήματος της πόλης με τις υπόλοιπες περιοχές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ